Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Darbeci teğmenden takiye itirafı

Darbe soruşturmasında tutuklanan Teğmen Ahmet Ç., FETÖ’nün talimatıyla askeri okul mülakatında kendisini alkol alan ve namazdan uzak biri olarak tanıttığını itiraf etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-17 11:24:23

Darbeci teğmenden takiye itirafı

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Teğmen Ahmet Ç., FETÖ'nün faaliyetlerine ilişkin önemli bilgiler verdi. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen Ahmet Ç., askeri okul sınavlarına hazırlanırken FETÖ'nün kendisini eğitime aldığını belirterek, “Nasıl oturacağımı dahi gösterdiler. Mülakatta ‘Alkol alıyor musun?' sorusuna, ‘zaman zaman düğünlerde, arada sırada'; namaz içinse ‘Cuma'dan Cuma'ya, bayramdan bayrama' diye cevap vermemi istediler” dedi.

SAHTE SAĞLAM RAPORU

Sınavını kazanmasına rağmen ailesinin isteği üzerine askeri okula gitmekten vazgeçen Ahmet Ç., sağlık kontrolünde harfleri bilerek yanlış okuduğunu ancak, kendisine sağlam raporu verildiğini söyledi.

Ahmet Ç., “O dönemde çoğu kişiyi sağlam olduğu halde çeşitli bahaneler uydurup eliyorlardı. Bana sağlam raporu veren doktorun örgütle bağlantısı olduğunu düşünüyorum” dedi.

GİZLİLİK İÇİNDEYDİK

Ahmet Ç., ‘Osman' kod adlı İbrahim Demirci tarafından kendisine verilen ‘Ali' kod adını kullandığını aktararak, “2007-2009 tarihleri arasında Ankara'da Jandarma Astsubay Okulu'nda okudum. Bu süre içerisinde İbrahim Demirci beni ‘Talha' ve ‘Akif' kod adlı kişilerle tanıştırdı. Bunlar beni ankesörlü telefonlardan arayarak nereye geleceğim konusunda bilgi veriyorlardı. Buluşma noktasına geldiğimizde hemen yan yana gelmiyorduk. Uzaktan birbirimize bakıyorduk, sonra ben onu takip ediyordum. O nereye giderse arkasından gidiyordum. Hatta bazen apartmanlardan asansöre binip yukarı bir kata basıp alt katlara merdivenle iniyorduk. Telefon numaralarımız birbirimize verilirken GSM numarası dışındaki numaraları çeşitli rakamlarında oynama yapılarak kaydediliyordu” ifadelerini kullandı.

İtirafçı Teğmen Ahmet Ç., Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yer alan örgüt mensuplarının FETÖ'nün finansal yapılanması olan Bank Asya'dan hesap açmalarının yanı sıra Zaman Gazetesi, Sızıntı, Aksiyon ve Nokta dergilerine abone olmak, aile fertlerinden birinin cemaate ait okul ve dershanelere gitmesinin de yasak olduğunu söyledi.

KOPMAK MÜMKÜN DEĞİL

Örgütün peşini bırakmadığını belirten Ahmet Ç, “Ben hep kopmayı düşündüm. Ancak mümkün değildi. Bir şekilde ulaşıyorlardı. Bize ‘birinci kattan düşmek ile onuncu kattan düşmek bir olur mu?' diyerek,  ayrıldığımız takdirde hayatımızın biteceğini söylüyorlardı. Bir türlü çıkış yolu bulamıyorduk. Nihayetinde 15 Temmuz darbe teşebbüsü olduğunda gelip itirafta bulunmaya karar verdim” dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara