Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Darbeci Sisi’ye rağmen, Mısır’dan beklenmedik çıkış!

Mısır Karama Partisi Parti Genel Başkanı Muhammed Sami, Sisi yönetiminin ABD destekli Bahreyn Ekonomik Atölyesi’ne katılmayı kabul etmesini kınadığını ve Filistin davasına zarar vermeyi reddeden Arap sokağının iradesine geri dönmesi gerektiğini söyledi. Sami, Bahreyn Atölyesi’ne karşı Mısır kamuoyunu harekete geçireceklerini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-25 09:46:58

Darbeci Sisi’ye rağmen, Mısır’dan beklenmedik çıkış!

samimanset

Filistin halkının geleceğini ipotek altına alacak ABD destekli Bahreyn Ekonomik Atölyesi'ne Arap ülkelerinden tepkiler sürüyor. Bahreyn Ekonomik Atölyesi'ne beklenmedik tepki ise darbeci Sisi'nin ülkesi Mısır'dan geldi.

Mısır Karama Partisi, Bahreyn Ekonomik Atölyesi'ne katılmayı kabul eden herkesin kınandığını ve Filistin davasına zarar vermeyi reddeden Arap sokağının iradesine geri dönmesi gerektiğini belirtti.

“BAHREYN ATÖLYESİ'NE KARŞI MISIR
KAMUOYUNU HAREKETE GEÇİRECEĞİZ”

Mısır Karama Partisi Parti Genel Başkanı Muhammed Sami, bugün yaptığı açıklamada, ”Yüzyılın anlaşmasını reddetmeye istekli olduğumuzdan ve Bahreyn atölyesi olarak adlandırılan ekonomik bölünmesinden Mısır partileri ve güçleriyle işbirliği yaparak Mısır kamuoyunu buna karşı harekete geçirme faaliyetlerine öncülük edeceğiz.
Bahreyn'in böyle bir atölyeye ev sahipliği yapma konusundaki ilgisinin ne olduğunu ve kimsenin Filistin'i ve nedenini satmak için yapılan bir anlaşmanın parçası olan etkili bir ülke olarak yetkilendirilip seçilmediğini bilmiyoruz” dedi.

BAHREYN ATÖLYESİ'NE KATILMA KARARI
ALAN MISIR VE ÜRDÜN'Ü KINADI

Mısır ve Ürdün'ün Bahreyn'deki atölye çalışmasına katılımını kınayarak, halklarının isteklerini ve Filistin davasını savunma ve ona zarar vermeyi reddetme isteklerini yansıtmadığını belirten Muhammed Sami,
"Mısır'ın, Bahreyn Atölyesi'ne katılma anlaşması, Mısır hükümetinin tüm Filistin halkının reddini reddetme konusundaki isteksizliğinden ve Filistin Otoritesinin ve tüm güçlerin atölyeye karşı olduğunu kabul ettiği yönünden uzak olduğunu belirtti. Mısır neden katılmayı kabul ediyor?" dedi.

“ARAP HALKLARI, HÂLÂ FİLİSTİN'İ
KAYBETMEMEK İÇİN İSTEKLİ”

Sami, Arap halklarının bilincinin millete karşı tüm komploları bırakma kabiliyetine sahip olduğunu vurguladı ve Arap dünyasında tanık olduklarımız insanların hala iyi olduklarını ve kalplerini Filistin'i yitirmemek için istekli olduklarını söyledi.

BUGÜN BAŞLAYACAK 'BAHREYN ATÖLYESİ' TOPLANTISI, FİLİSTİN DAVASINI TAMAMEN TASFİYEYİ HEDEFLİYOR

ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlık süresi sona ermeden hayata geçirmeyi hayal ettiği “Yüzyılın Anlaşması” planının ilk adımı bugün sonra Bahreyn'de atılıyor. Bugün Bahrey'n başkenti Manama'da başlayacak ve 2 gün sürecek çalıştayda Trump'ın ‘Yüzyılın Anlaşması' planının birinci bölümünün açıklanması bekleniyor. 

Filistin direniş grupları ve Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin yönetimi de Bahreyn'de düzenlenecek çalıştaya karşı olduğunu açıklamıştı. 

Filistin yönetiminin çağrısına rağmen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Fas ve Katar'ın Manama'daki çalıştaya katılacağı öğrenildi.

'Yüzyılın Anlaşması' planı, Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilerin yaşam koşullarını bir miktar iyileştirme karşılığında Filistin davasını tamamen tasfiyeyi hedefliyor.

Haber Ara