Dolar

32,3167

Euro

35,0661

Altın

2.308,07

Bist

9.079,97

'Darbeci askere direnmeyin' diyen başkomiser tutuklandı

FETÖ'nün darbe girişiminde, emrindeki polislere 'direnmeyin' talimatı verdiği ortaya çıkan Çeşme'deki Ilıca Polis Merkezi Amiri Başkomiser Karataş, tutuklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-07 12:09:46

'Darbeci askere direnmeyin' diyen başkomiser tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Çeşme'deki Ilıca Polis Merkezi Amiri olarak görev yapan Başkomiser Ahmet Karataş'ın emrindeki polislere "Askere silahınızı kullanmayın, direnmeyin" talimatı verdiği ortaya çıktı. 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, gözaltına alınan ve önceki gün tutuklanan başkomiser Ahmet Karataş, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, askeri hareketlilik sırasında Ilıca Polis Merkezi'ne geçerek polislerle konuştuğu belirlendi.

Konuşmasında kısa süre içinde askerlerin karakola geleceğini belirten Karataş'ın "Çatışmadan uzak durun, silahınızı kullanmayın, direnmeyin" dediği ileri sürüldü. Polislerin bunun kimin talimatı olduğunu sorması üzerine ise Karataş'ın, "Üstlerimizin talimatı bu yönde" dediği ifade edildi.

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında konunun üst makamlara iletilmesi üzerine Karataş, açığa alınarak hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca inceleme başlatıldı.

ÜSTLERİNDEN ALDIĞI TALİMATI AKTARDIĞINI SAVUNDU 

Karakolda görev yapan ve tanık olarak dinlenen polislerden bazıları, Karataş'ın FETÖ yanlısı olduğunu, darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz gecesi saat 23.00 sıralarında herkesi Ilıca Polis Merkezi'ne çağırdığını, bir odada polislere hitaben konuşma yaptığını belirtti.

Tanık polis memurlarından biri ifadesinde "Ahmet komiser bize yaptığı konuşmada 'Daha önceden darbe tecrübemiz yok, şu an ne yapılacağı belli değil. Birazdan askerler gelebilir, ilk etapta kimse münferit harekette bulunmasın, benden talimat beklesin. Bize de verilen talimat bu şekilde. Ben hiçbir arkadaşımın burnunun kanamasını istemiyorum. Karşı taraftakiler de asker, siz de polissiniz." dediğini aktardı.

Komiser Karataş'ın daha sonra "Silahınızı kullanmayın, direnmeyin" talimatı verdiğini anlatan polis memuru, grupta bulunanların "Üstlerimizin verdiği talimat bu şekilde mi?" sorusuna "Evet bize verilen talimat bu şekilde" yanıtını verdiğini, kendi talimatı olmadan kimsenin silah kullanmamasını emrettiğini belirtti.

Bu bilgi üzerine Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Karataş, sevk edildiği adliyede savcılık sorgusunun ardından "tutuklanması" istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Karataş savunmasında, kendisine yöneltilen örgüt bağlantısı suçlamalarını kabul etmezken üstlerinden aldığı talimatı aktardığını savundu.

İfadesinde "Çatışma yaşanmasını önlemek için konuşma yaptım, 'Askere veya bir başkasına silahınızı verin, karakolu teslim edin' diye bir cümle kurmadım" diyen Karataş, çıkarıldığı mahkemece "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara