Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Darbeci albay 'dondurma yemeğe geldim' demiş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimi gecesinde yaşananları anlattı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-22 16:51:34

Darbeci albay 'dondurma yemeğe geldim' demiş

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Antalya il yönetimini oluşturan il ve ilçelerden 32 muhtarla bir araya gelen Türel, o gece darbecilere Antalya'da en ufak hareket imkanı tanımadıklarını, böylelikle Antalya'nın 15 Temmuz akşamını en sıkıntısız geçiren şehir olduğunu anımsattı.

"ANTALYA'DAN BURDUR'DAN BİR ALBAY GETİRMİŞLER''

Garnizon'dan bisiklet dahi çıkarılamadığını bildiren Türel, şunları kaydetti:

"Vali beyin komutanları bir an önce Vali Konağı'nda toplayıp ki ben de oradaydım, onları bir nevi çalışıyormuş esprisiyle göz hapsinde tutması da meselenin bir diğer yanı oldu. Elimizde sözde sıkı yönetim komutanlığının bildirisini gördük orada. Antalya'ya Burdur'dan bir albay getirmişler, 'Antalya Sıkı Yönetim Komutanı' olarak. Adam da buradaymış, geldi, 'Ne yapıyorsun' diye sorulduğunda, 'Dondurma yemeğe gelmiştim' dedi. Allah bir daha göstermesin bu yaşadıklarımızı."

Türel, "Bu milletin gücü ve imanı, tankları, tüfekleri, topları dümdüz etti. Onun için birlik ve beraberlik her alanda olduğu takdirde çok daha güçlü bir şekilde yola devam edebilmek mümkün oluyor." ifadesini kullandı.

Haber Ara