Dolar

32,3769

Euro

35,1250

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

Darbe sansürü Alman basınında da eleştirildi

Almanya'da yayınlanan Die Tageszeitung gazetesinde Christian Rath imzasıyla yayımlanan makalede, Alman makamlarının Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi’ne yönelik engellemeleri eleştirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-01 14:31:56

Darbe sansürü Alman basınında da eleştirildi

İHA'nın derlediği habere göre; Die Tageszeitung gazetesinde Christian Rath, Alman makamlarının Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'ne yönelik engellemelerini eleştirerek, “Devlet, kanunlar ihlal edilmediği sürece yapılan toplu gösterilerin içeriğine karışamaz. Ancak Köln şehrinde yapılan toplu gösteride Erdoğan'ın video mesaj ile göstericilere seslenmesini engelleyen yasak böyle bir karışma niteliğindedir. Köln polisi, Erdoğan'ın konuşmasında şiddet yahut korkutmaya yönelik bir içerik olduğuna dair hiçbir kanıt öne süremedi. Toplu gösteri yürüyüşünü düzenleyenler, buluşmanın içeriğini ve akışının nasıl olacağına kendisi karar verebilir. Konuşmacının toplantı yerinde olup olmaması, uydu aracılığıyla canlı olarak bağlanıp bağlanmaması organizatörleri ilgilendirir. Eğer Edward Snowden yahut Barack Obama canlı bağlantı yapmak istiyorlarsa bu onların hakkıdır. Erdoğan için de başka bir kural geçerli olamaz” dedi.

Makalede ayrıca Rath, Almanya'nın “Türk kökenli Alman göstericilerin sembolik öneme haiz bir konuda yasal haklarının korunmadığını” ifade ederek, “Bir hukuk devleti, böylesine gergin zamanlarda herkese tarafsız bir güç olduğunu sergilemelidir” eleştirisinde bulundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara