Dolar

32,3683

Euro

34,9705

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

'Darbe Komisyonu raporu, şubat ayından önce çıkmaz'

TBMM'deki Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek 'Komisyon raporu, şubat ayından önce çıkmaz. Henüz çalışmalar tamamlanmamış, bilgi, belge toplama ve değerlendirme nihayete ermemiştir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-02 12:29:40

'Darbe Komisyonu raporu, şubat ayından önce çıkmaz'

Petek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komisyonun henüz tamamlanmış bir raporundan söz etmenin mümkün olmadığını, kamuoyunda "komisyon raporu" olarak anılan belgelerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Rapor hazırlama çalışmalarının devam ettiğini, kontrolden geçmiş, başı-sonu belli bir raporun henüz tamamlanmadığını vurgulayan Petek, "Komisyonumuzun süresi dolmak üzere, süremiz dolsa bile kamu kurumlarından istediğimiz bilgi ve belgelerden henüz gelmeyenler var. Hatta yeni yazışmalarımız var, bugün BDDK'ya, TMSF'ye, Merkez Bankasına yazılan yazılar var. İnceleme, araştırma bölümü tamamlanmamış bir çalışmanın, raporundan söz etmek mümkün değil" ifadesini kullandı.

Reşat Petek, basında ve kamuoyunda "komisyon raporu" olarak yer alan bilgi ve belgelerin geçmiş dönemlerde yapılan çalışmalara ilişkin olduğunu belirtti.

Petek, şunları kaydetti:

"Şu anda basına intikal eden tamamlanmış bir rapor yok. Komisyon raporu, şubat ayından önce çıkmaz. Henüz çalışmalar tamamlanmamış, bilgi, belge toplama ve değerlendirme nihayete ermemiştir. Bu aşamada komisyonumuzun tamamlanmış raporundan söz etmek mümkün olmadığından, kamuoyunda 'komisyon raporu' olarak anılan belgeler gerçeği yansıtmamaktadır."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara