Dolar

32,3641

Euro

34,9738

Altın

2.326,17

Bist

9.073,02

Darbe gecesi sınır kapılarında neler oldu?

Edirne Valisi Günay Özdemir, 15 Temmuz Cuma gecesi yapılan askeri darbe girişiminde Kapıkule başta olmak üzere bölgede bulunan tüm kara sınır kapılarında çıkışların tamamen durdurulduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-19 15:55:04

Darbe gecesi sınır kapılarında neler oldu?

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Valilik binası toplantı salonunda, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe,Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Milliyetçi Hareket Partisi Hakan Özkan, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ ile birlikte son gelişmeleri değerlendirmek için ortak basın toplantısı düzenledi.

"HALKIMIZIN DESTEĞİYLE KALKIŞMAYI ATLATTIK"

Edirne Valisi Özdemir, askeri darbe girişiminin Edirne'de de halkın desteğiyle atlatıldığını belirterek, "15 Temmuz gecesi, çok önemli bir belayı özellikle halkımızın desteğiyle, sivil toplum örgütlerimizin desteğiyle ve devletimizin kamu kuruluşlarımızda ki bu hain kalkışmaya direnen bütün devlet, millet işbirliğiyle atlatmış bulunuyoruz" diye konuştu.

"KALKIŞMA GECESİ SINIR KAPILARINDAN ÇIKIŞI DURDURDUK"

Vali Özdemir, askeri kalkışmanın yaşandığı gece ilk ve en önemli tedbir olarak Kapıkule başta olmak üzere bölgede bulunan kara sınır kapılarında çıkışların durdurulması kararını aldıklarını anlatarak, "Çıkışları kapatmıştık, girişler serbestti, çıkışları tamamen durdurmuştuk o akşam. Hatta ertesi gün de çıkışlar durdurulmuştu. Çünkü o esnada ilgili, ilgisiz veya bu işin suçuna karışan insanların da kaçabileceğini düşünerek, akşam çıkışları tamamen durdurduk" dedi.

"KAPILARDAN GEÇİŞLERİ KONTROLLÜ OLARAK SAĞLIYORUZ"

Hem resmi kurumlarda hem de özel sektörde çalışan vatandaşların yurt dışına çıkışlarını bugün itibariyle kontrollü olarak sürdürdüklerine değinen Vali Özdemir, "Resmi kurumlar olsun diğer vatandaşlarda da kontrollü çıkışlar yapıyoruz. Özellikle kimlik numarasından sorgulama yapıyoruz. Ondan sonra kontrollü çıkış veriyoruz. Hem yeşil hem de gri pasaportlarda da kontrollü çıkış var. Normal vatandaşlarımız için de SGK'dan hizmet bildirim belgesi almaları gerekiyor. Memurlar da çalıştıkları kurumlardan izin belgesi alması gerekiyor. Belki 15 Temmuz'daki kalkışma gibi bir kalkışma olmasa bile farklı bir şey çıkabilir karşımıza. Onun için her türlü bilgiyi ve istihbaratı, her türlü olumsuz şartları değerlendirip ona göre tedbir alıyoruz" ifadelerini kullandı.

"KIRKPINAR GÜREŞLERİ GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE YAPILACAK"

Kırkpınar güreşlerinin de güvenli bir şekilde yapılacağını dile getiren Vali Özdemir, "Edirne Türkiye'nin en güvenli ili. Bu konuda herhangi bir tereddüdümüz yok. Bundan sonra da yine aynı şekilde Kırkpınar da 654 yıldır hiçbir şekilde hiçbir engel olmadan, kesintisiz devam eden bir etkinlik. Bu etkinliği 655'inci yılında yine güvenli bir şekilde devam ettireceğiz. Ve güreşlerimizi rahat bir şekilde yapacağız. İnsanlarımızı hem güreş için hem de Edirne'deki bu demokrasi şölenine katılmayı bekliyoruz" şeklinde konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara