Dolar

32,3668

Euro

34,9731

Altın

2.326,11

Bist

9.089,43

Danıştay'dan Madımak kararı

Danıştay, Sivas İdare Mahkemesi’nin Madımak Oteli'yle ilgili kararını bozdu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-19 03:50:43

Danıştay'dan Madımak kararı

Hürriyet'in haberine göre; 33 aydın ve sanatçı, 2 otel görevlisi ve olaylara karışan 2 kişinin öldüğü 2 Temmuz 1993 Sivas katliamında yanarak hayatını kaybeden Gülsün Karababa'nın ailesinin açtığı davanın dosyasına göre, katliamın yaşandığı Madımak Oteli, Sivas Valiliği'nce Bilim ve Kültür Merkezine dönüştürüldü.

Merkezin girişine olaylarda hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazıldığı bir köşe hazırlandı. Bunlar arasında olayların faillerinden ikisinin ismi de yer aldı. Otelde yanarak hayatını kaybedenlerden Karababa'nın ailesi, faillerin isimlerinin bulunduğu yerden kızlarının çıkarılmasını istedi.

MAĞDUR DEĞİLLER

Sivas Valiliği, ailenin bu talebini kabul etmedi. Bunun üzerine Gülsün Karababa'nın kardeşi Hüseyin Karababa, valiliğin kararının iptali için Sivas İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Hüseyin Karababa, dava dilekçesinde özetle şöyle dedi: “Davalı idare, katledilenlerin isimlerinin yanına otel dışında saldırıyı yapan grubun bulunduğu yerde kurşunla ölen iki şahsın adını da yazmıştır. Bu iki şahsın katliamın mağduru olmadığı, aksine faillerinden oldukları açıktır. İki şahsın isimlerinin, kardeşimin isminin yanına yazılması, bu iki kişiyi aklama girişimi olarak da değerlendirilebilecek nitelikte olup hem suçtur hem de katledilenlere ve yakınlarına karşı hakaret niteliğindedir.”

Sivas İdare Mahkemesi, Sivas Valiliği'nin, Gülsün Karababa'nın isminin söz konusu köşeden çıkarılmama işleminin hukuka aykırı olmadığına karar verdi. Kararın temyiz edilmesi üzerine dava dosyası Danıştay 17. Dairesi'ne geldi. Danıştay oyçokluğuyla Sivas İdare Mahkemesi'nin kararın bozulmasına hükmetti.

Haber Ara