Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Danimarka 'el koymayi' aciklayacak

Danimarka 'el koymayi' aciklayacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-21 00:08:26

Danimarka 'el koymayi' aciklayacak
Avrupa Parlamentosu (AP), Danimarka'dan sığınmacıların ziynet eşyası ve paralarına el koyma planı nedeniyle üyesi olduğu AB'ye açıklama yapmasını istedi.

AP Genel Kurulu'nda, AB Dönem Başkanı Hollanda'nın talebi üzerine, Danimarka'nın tepki çeken yasa tasarısı görüşüldü.

Kopenhag'taki merkez sağ hükmetinin planının AB değerleriyle örtüşüp örtüşmediğinin ele alındığı görüşme sonunda da tasarı ile ilgili olarak Danimarka'nın AB'ye bilgi vermesini öngören teklif 108 ret oyuna karşı 188 oyla kabul edildi.

Buna göre Danimarka, AB Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişler Komitesi'ne tasarı hakkında bilgi vermek zorunda. Ancak, bunun ne zaman gerçekleşeceği ise henüz belli değil. Bazı AP üyeleri ise bilgilendirmenin, tasarının 26 Ocak Salı günü Danimarka Meclisi'nde oylanmasından hemen önce pazartesi günkü komite toplantısında yapılmasını istiyor.

Danimarka'daki merkez sağ hükümeti tarafından hazırlanan tasarıda, sığınmacıların beraberlerinde getirdikleri 10 bin krondan (4 bin 400 TL) değerli eşya ya da nakit paralarına el konulması öngörülüyor. Hükümet, bu yolla sığınmacıların kalış ve bakım masraflarının bir kısmının karşılanacağını savunuyor.

Tasarının ilk halinde bu bedel 3 bin kron (bin 300 TL) olarak belirlenmiş ve el konulacak ziynet eşyaları arasında nişan ve evlilik yüzüklerinin de bulunduğu belirtilmişti. Danimarka, tepkilerin ardından geri adım atsa da 10 bin krondan değerli saat, cep telefonu veya bilgisayara el koymakta ısrar ediyor.

Tasarı, Nazi Almanyası'nın 2. Dünya Savaşı sırasında Yahudilere yönelik uygulamalarına benzetilerek eleştiriliyor.

Haber Ara