Dolar

32,5176

Euro

34,7909

Altın

2.420,62

Bist

9.748,45

Danimarka'da İstanbul'daki saldırıya protesto

Danimarka'da yaşayan Türkler, Beşiktaş'ta gerçekleştirilen bombalı saldırıyı protesto etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 09:53:23

Danimarka'da İstanbul'daki saldırıya protesto

Sosyal medyada örgütlenerek Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde toplanan vatandaşlar, yanlarında getirdikleri çiçekleri şehitler anısına elçilik binasının önüne bıraktı.

Büyükelçi Mehmet Dönmez, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atmadan terör saldırısını protesto eden vatandaşlara seslenerek, gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Danimarka medyasının İstanbul'daki saldırıya duyarsız kaldığını vurgulayan Dönmez, "PKK'nın terör örgütü olduğu Danimarka mahkemeleri kararıyla tespit edilmiş bir husustur. Sizin mahkemeleriniz buna karar verdi, mahkum etti, o bakımdan bunun gerçek yüzünü görün." dedi.

Eyleme katılan vatandaşlardan Sehra Metin, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda yurt dışında gerekli desteği göremediğini belirterek, "Bana göre Türkiye'deki terör örgütlerini en çok destekleyen ülkelerden biri Danimarka'dır." dedi.

Meryem Arık Göde de şehitlere saygısını göstermek için Kopenhag'a 100 kilometre uzaklığındaki Slagelse kentinden geldiğini aktardı.

Soğuk havaya rağmen saatlerce elçilik önünde bekleyen ve aralarında sadece bir Danimarkalının bulunduğu dikkati çeken grup, şehitler için dua edip İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

Haber Ara