Dolar

32,4766

Euro

34,9344

Altın

2.435,17

Bist

9.716,77

Daniel Larison: Trump'ın ahlaksız İran politikası!

The American Conservative dergisinde Daniel Larison’un kaleme aldığı, “Trump’ın ahlaksız İran politikası” başlıklı makalesinde, ABD hükümetinin İran politikasını utanç verici bularak, bir an önce yaptırımların durdurulmasını istiyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-26 09:41:12

Daniel Larison:  Trump'ın ahlaksız İran politikası!

The American Conservative dergisinde Daniel Larison'un kaleme aldığı “Trump'ın Ahlaksız İran Politikası” başlıklı makalesinde, ABD hükümetinin İran politikasını utanç verici bularak, bir an önce yaptırımların durdurulmasını istiyor.

Hükümetimizin İran politikası utanç verici ve ahlaki bir başarısızlıktır ve bir sonraki yönetimin masum insanları öldürmek için öldüren ekonomik savaşı durdurmak için hızlı bir şekilde hareket etmesi gerekir.

Jason Rezaian, Trump yönetimini masum İranlıları yaptırımlarla öldürmeyi durdurmaya çağırıyor.

Yaptırımların yaptıkları zararı azaltmak için hiçbir şey yapmadıklarını belirtiyor:
ABD yaptırımlarının o zamana değinilen aynı yıkıcı etkileri şu ana kadar İran'la olan gerginliklerde göz ardı ediliyor.

“Sorunun reddedilmesi de dahil olmak üzere şimdi tam tersini görüyoruz. Yönetim aslında insanları bu meşru kanalı kullanmaktan caydırıyor” dedi.

İdarenin bu konudaki konumu onun sorumluluk olmadığını söylemek olmuştur. Brian Hook, rezil bir şekilde, “Güvenli kanalları belirleme yükü ABD'de değil” dedi.

Trump yönetimi, sorunun var olduğunu biliyor, ancak bu konuda hiçbir şey yapmayı reddediyor; Müttefiklerimiz insancıl ticareti nasıl kolaylaştıracağı konusunda rehberlik aradıklarında, yönetim onları görmezden geldi:

Politikanın belirtilen hedefi, İran'ı çok çeşitli tavizler vermeye zorlamak, ancak pratikte politika, bunun hükümetin teslim edilmesine veya çöküşüne yol açacağı varsayımına mümkün olduğunca fazla acı vermeyi amaçlıyor gibi görünüyor.

ABD yetkilileri, “çalışma” yaptırımlarından bahsettiğinde, yaptıkları ekonomik zararı işaret ediyorlar. Yaptırımların verdiği zararı “başarı”nın kanıtı olarak vurguluyorlar; çünkü onlar için yıkım, politikanın konusu. Masum İranlıların yaptırımlar çarkı altında kaldığına dair herhangi bir endişe yok; çünkü toplu cezalandırma tam olarak yapmak istedikleri şey.

Rezaian sonuca varıyor:

Trump'ın, İran danışmanları sürekli olarak İran halkının yanında olduklarını ve ABD'nin amacının yaşamlarını iyileştirmek olduğunu iddia ediyorlar.

İran halkının yaşamını kötüleştirmek, amansız bir ekonomik savaşın yapabileceği tek şeydi. Bütün bir ülkenin ekonomisini boğmak her zaman insanlara, ve en zayıf ve en savunmasız en kötülerine zarar verecektir.

Trump yönetimi, İran hükümetine saldırmak için onu kullanabilecekleri zaman halkın refahına ilgi duymaya başlayacak, ancak İranlıların refahı için endişe duymadıkları bir süredir belli oldu.

İran halkına, yalnızca kendilerini boşuna rejim değişikliği peşinde koyabilecekleri ve aksi takdirde onları harcanabilir olarak görebilecekleri kadar değer veriyorlar.

Hükümetimizin İran politikası utanç verici ve ahlaki bir başarısızlıktır ve bir sonraki yönetimin masum insanları öldürmek için öldüren ekonomik savaşı durdurmak için hızlı bir şekilde hareket etmesi gerekir.

 

Haber Ara