Dolar

32,5489

Euro

34,9332

Altın

2.425,75

Bist

9.722,09

'Damdaki Kemancı' İzlenmeye Devam Ediyor

Joseph Stein'in yazdığı 'Damdaki Kemancı' müzikalini sizler için izledik.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-05 12:33:03

'Damdaki Kemancı' İzlenmeye Devam Ediyor

Serkan Güzel/Timeturk

“Sanat uygarlığın imzasıdır” derler. Çok doğru bir söz…

Son yıllarda ülkemizde sanata verilen önem iyice arttı. Sanatçılarımız tiyatro, opera, bale, klasik müzik ve diğer sanat dallarında en iyi örnekleri sahnelemeye devam ediyorlar. Bunlardan bir tanesi de “Damdaki Kemancı” müzikali. Dünyanın en iyi müzikallerinden biri olan eser; Geçen sezondan bu yana Turkcell Platinum Sahnesi'nde sanatseverleri bekliyor.

“Damdaki Kemancı, Cüneyt Gökçer ile Ankara Devlet Tiyatrosu bünyesinde 1969 yılında Türkçe olarak ilk sahnelenişinin 50. yılında; Türk müziğinin en önemli kompozitörlerinden Nevit Kodallı'nın, bu ilk sahneleme için kaleme aldığı Türkçe sözlerle ve Türk tiyatrosunun en değerli oyun yazarlarından Güngör Dilmen'in, Devlet Tiyatroları için çevirdiği metin ile devam ediyor. Daha önce izleyenler için yeni bir renk, izlemeyenler için tekrar bir fırsat olacak!”

Yazan: Joseph Stein

Müzik: Jerry Bock

Söz: Sheldon Harnick

Çeviren: Güngör Dilmen

Türkçe Şarkı Sözleri: Nevit Kodallı

Yöneten: Mehmet Ergen

 

damdaki kemancı oyun foto 2

 

“Damdaki Kemancı” İnanca, geleneklere ve insan düşüncesinin gelişim çabasına bakışı, ırkçılığın insanı kendi sırtından vuran bir silah oluşunu incelikle anlatması, devrim ve aşkı harmanlaması ile önermesi gerçekliğini hiç yitirmeyecek eserlerden biri.

Bu muhteşem müzikal başladığı ilk saniyeden itibaren sizi oyunun içine çekiyor. Neredeyse oyunun her bölümünde sahnede olan Mehmet Ali Kaptanlar (TEVYE) kusursuz bir performans sergiliyor. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve oyunculuğunun ustalık seviyesi izleyenleri kendisine hayran bırakıyor. Binnur Kaya (GOLDE) ise özellikle TV'de yaptığı işlerle tanınan bir isim. Binnur Kaya olağanüstü sade oyunculuğu ile benim gözümde daha da büyüdü. Oyunculuk budur işte. Aslında tüm ekip harikaydı. Defne Koldaş, Ceren Gündoğdu, Derman Çinkılıç, Ayşe Nur Köksal, Özgür Çevik, yine usta oyuncular Aysan Sümercan ile Can Kolukısa mükemmellerdi. Ve şu an ismini hatırlayamadığım tüm oyuncular. Özenle çalışılmış, emek harcanmış olduğu her sahnesinden belli olan bu müzikali izlemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir.

Yönetmen Mehmet Ergen ayrıca alkışı hak ediyor. Baştan sona yönetmen kokan nadir işlerden biri olmuş. Her adımın, her duruşun, her bakışın matematiği var. Londra'da Arcola Theatre'ı kuran ve Genel Sanat Yönetmenliğini yapan yönetmen alkışlarımla beraber saygımı da kazandı. Kendisini kalpten kutluyorum. Orkestra çok başarılıydı. Özellikle Barış Büyükyıldırım'ı takip ederim ve su gibi akan tarzını çok beğenirim. Dekor, ışık, ses hepsi ayrı ayrı alkışı hak ediyor.

Alkışı hak etmeyenlerde var elbette. Zamanında salona gelemeyen izleyiciler, oyun esnasında yanındakiyle konuşanlar, tüm uyarılara rağmen video çekenler. 

AVM'lere değil sanata koşun!!!

 

damdaki kemancı oyun foto

 

SERKAN GÜZEL

İletişim: [email protected]

Haber Ara