Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

Damar sertliğine doğal baypas tedavisi

Kalp Hastalıkları Uzmanı Avcı, kamuoyunda 'doğal baypas' olarak bilinen EECP tedavisinin damarları sertliğe karşı koruduğunu belirterek, 'Tedavi, mucizevi sonuçlar ortaya çıkarıyor.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-05 18:54:50

Damar sertliğine doğal baypas tedavisi

Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, damar sertliğinin yol açtığı koroner kalp hastaları için geliştirilen EECP (Güçlendirilmiş Harici Kontrpulsasyon) tedavisinin, kalp ritmiyle uyumlu bir masaj şeklinde vücudun belden aşağısına uygulandığını aktardı.

Tedavinin, damar sertliğinin yol açtığı koroner kalp hastalarında mucizevi sonuçlar ortaya çıkardığını dile getiren Avcı, yöntemin bilimsel temellere dayalı olduğuna ancak Türkiye'deki bilinirliğinin düşük seviyelerde bulunduğuna işaret etti.

Avcı, "Doğal baypas tedavisi koroner kalp hastalığı riskinin olduğu gizli dönemden, kalp krizleriyle, organ yetmezliğinin geliştiği en ileri döneme kadar her evredeki hastaya uygulanabilir. Doğal baypas tedavisi damarları, damar sertliğine karşı koruyor. Bu etkisiyle doğal baypas, henüz ciddi damar darlıklarıyla koroner kalp hastalığı ortaya çıkmamış ama şeker hastalığı, tansiyon ve kolesterol yüksekliği ya da sigara bırakamama, düzenli egzersiz yapamama ve ailesel yatkınlık gibi riskleri olan kimselerde hastalığın ortaya çıkışını geciktiriyor." diye konuştu.

Tedavinin, koroner kalp hastalığı tanısı konulan hastalarda, sorunun ilerlemesini yavaşlattığına dikkati çeken Prof. Dr. Avcı, "Doğal baypas, sık hastane başvurularını ve yatışları, koroner anjiyografi gibi testlerin sık tekrarını, sık balon-stent uygulanması gereğini ve baypas ameliyatına ihtiyacı azaltıyor." de

Haber Ara