Dolar

32,3427

Euro

35,0956

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Dallas saldırganının kimliği belli oldu!

Dallas'ta yaşanan keskin nişancı saldırısında, saldırganın kimliği belli oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-08 20:00:34

Dallas saldırganının kimliği belli oldu!

Teksas güvenlik güçlerinin, ABD'de bu hafta iki siyah vatandaşın polis tarafından öldürülmesi üzerine Dallas'ta düzenlenen protestolarda 5 polisi öldüren, 8'i polis 10 kişiyi de yaralayan saldırganın kimliğini tespit ettiği iddia edildi.

Güvenlik güçleriyle girdiği çatışmanın ardından patlayıcılarla öldürülen saldırganın, 25 yaşındaki Micah Johnson olduğu açıklandı.

Saldırganın kimliğini açıklama yetkisi olmadığı için isminin yayınlanmaması şartıyla AP'ye konuşan bir yetkili, zanlının nereli olduğuna dair ise ellerinde bir bilgi olmadığını belirtti.

"ÖZELLİKLE BEYAZ POLİSLER"

Dallas Polis Şefi David Brown, zanlının ‘beyaz insanları, özellikle de polisleri' öldürmek istediğini söylediğini açıkladı.

“Zanlı, Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Önemlidir) konusunda kızgındı. Yakın zamanda polislerin gerçekleştirdiği vurulmalarla ilgili de kızgın olduğunu söyledi” diyen Brown, saldırıya dahil olması ihtimali bulunan şüphelileri de uyardı: “Eğer dışarıda bununla ilgisi olan biri varsa sizi bulacağız, sizi yasal yollarla elimize geçireceğiz ve adaleti sağlayacağız.”

 

Haber Ara