Dolar

32,3761

Euro

34,9809

Altın

2.325,66

Bist

9.085,17

'Dallas'ı kana bulayan saldırgan Afganistan'da savaştı'

ABD polisi Dallas'ı kana bulayan saldırganlardan birinin Afganistan’da görev yapmış bir yedek asker olduğunu açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-09 15:41:32

'Dallas'ı kana bulayan saldırgan Afganistan'da savaştı'

Amerikanın Sesi sitesinin aktardığı habere göre ABD ordusu perşembe günü 5 polisin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyenlerden birinin Afganistan'da görev yapmış bir yedek asker olduğunu doğruladı. ABD medyası, zanlının ismini Micah Xavier Johnson olarak duyurdu.

PUSUYA DÜŞÜRÜLDÜKTEN SONRA NELER YAŞANDI?

Pusunun ardından bir otoparkta köşeye sıkıştırılan saldırgan ile polis, uzman bir arabulucu aracılığıyla irtibat kurdu. Micah Johnson olduğu sanılan saldırgan, arabulucuya, "beyazları özellikle beyaz polisleri öldürmek istediğini" söyledi.

SALDIRGAN "YALNIZIM" DEDİ

Saldırgan ayrıca yalnız hareket ettiğini ve hiçbir örgütle bağlantısı olmadığını da dile getirdi. Dallas Emniyet Müdürü David Brown, soruşturmaya göre bu saldırının planlı, iyi hesaplanmış ve birden fazla kişiyle yapılmış olduğunu açıkladı. Brown, “Tüm saldırganlar adalete teslim edilinceye kadar çalışacağız” dedi.

BOMBA ROBOTU SONRASI ÖLDÜ

Brown, saldırganın yanındaki patlayıcıyı etkisiz hale getirmek için, bomba yüklü bir robotun gönderildiğini ve saldırganın da öldüğünü açıkladı. Operasyon sonrası eleştrilen bu kararla ilgili açıklama yapan Brown "Bu tek çareydi" dedi.

BÖLGEDE PATLAYICI BULUNAMADI

Öldürülen saldırgan, olayın yaşandığı bölgede bombaların olduğunu da öne sürdü. Şüpheli bir paket bomba imha uzmanlarınca etkisiz hale getirildi. Bölgede henüz bir patlayıcı bulunamadı.

SALDIRGANLAR KAÇ KİŞİ?

Yetkililer, saldırıda birden fazla keskin nişancının olduğunu söyledi ancak toplamda kaç kişinin saldırıya müdahil olduğu açıklanmadı. Şüphelilerden biri kadın. Sorgulanan diğer iki şüpheli ise kamuflaj çantalarıyla görüldüğü için polise takıldı. Polisin saldırıdan hemen sonra dağıttığı fotoğraftaki silahlı kişi ise teslim oldu ve saldırıyla ilgisi olmadığını savundu.

DALLAS SALDIRISI

Dallas'ın merkezindeki bazı yollar ve yerler Cuma günü de polis çemberi altındaydı. Olay yeri inceleme ekipleri araştırmalarını sürdürüyor. Dallas saldırısı, 11 Eylül 2001'den bu yana en çok polisin hayatını kaybettiği saldırı oldu.

 

Haber Ara