Dolar

32,4751

Euro

34,9511

Altın

2.436,04

Bist

9.716,77

Dalaman Ülkü Ocağından 18 Mart Çanakkale Zaferi anma gecesi

Dalaman Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Çanakkale zaferinin 102'nci yıldönümünde 18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitleri anma gecesi düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-19 12:33:45

Dalaman Ülkü Ocağından 18 Mart Çanakkale Zaferi anma gecesi
Dalaman Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Çanakkale zaferinin 102'nci yıldönümünde 18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitleri anma gecesi düzenlendi.

Dalaman Tarım İşletmeleri salonunda düzenlenen etkinliğe MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Muğla Ülkü Ocakları İl Başkanı Metehan Aydın, Ortaca Ülkü Ocağı Başkanı Kaan Çakır ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Anma gecesinin açılış konuşmasını Dalaman Ülkü Ocağı Başkanı Salih Özkan yaptı. Özkan konuşmasında Çanakkale zaferini ve önemini anlattı.

Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Metehan Demir'in gündeme dair konuşmasının ardından MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan konuştu.

Erdoğan, konuşmasında, 'Çanakkale çok önemli bir zaferdir. 253 bin şehit vermiştir. Osmanlının bir dönem genç nesli yok olmuştur. 102 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti eğitimli bir nesle sahip olmuş ancak bu seferde akla hayale gelmeyecek bir olay olmuştur. 15 Temmuz. Partimiz adına komisyonda bulunmuş birisi olarak birçok konuya vakıf oldum. 15 Temmuz'da Devletimiz milletimiz çok ciddi yaralar almıştır. Bu süreçte at izi, it izine karışmış haklı haksız ayırt edilemez hale gelmiştir. MHP 15 Temmuz'dan sonra inisiyatif almış ve iktidar partisi ile beraber 18 maddelik anayasa değişikliğini milletin önüne getirmiştir. Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldız var. Bu nedir. Türk Milletinin tarihte kurduğu imparatorluklar. Bu çok güzel bir şey ama bir de şu taraftan bakalım 16 tane imparatorluğu koruyamadığımızda bir vakıa. Bugün bu anayasa değişikliğini her kesin son Türk devletinin varlığı ve bekası yönünden idrak etmesi lazım. Ama maalesef bugün hedef tahtasına Milliyetçi Hareket Partisi oturtulmuştur. Ancak 2007 yılında Liderimiz Devlet Bahçeli'nin dediklerini anlayabilseydik 15 Temmuz' da başımıza bomba yağmazdı. Anayasa değişikliği ile ilgili olarak bugün mevcut anayasada Cumhurbaşkanının yetkileri 104 ncü maddede 2 buçuk sayfa olarak yazılmıştır. Değişiklikte ise bu yetkilere ilave başka bir yetki yoktur. MHP dün bazıları için ne söylediyse bu günde aynısını söylemektedir. Biz Devletimiz, Milletimiz ve Cumhuriyetimiz için evet diyoruz.' dedi.

Konuşmaların ardından Ocak mensubu gençler şiirler okudular ve oratoryo seslendirdiler.

Haber Ara