Dolar

32,3276

Euro

35,0668

Altın

2.298,17

Bist

9.058,44

Dahi ve üstün zekalı çocuklar buluşacak

TÜZDER tarafından düzenlenen etkinlik, 13 Mayıs'ta YTÜ Davutpaşa Kampüsü'nde gerçekleştirilecek

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-03 11:24:38

Dahi ve üstün zekalı çocuklar buluşacak
Tüm Üstün Zekalılar Derneğince (TÜZDER) düzenlenen 5. Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü, 13 Mayıs'ta Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsünde yapılacak.

TÜZDER'den yapılan açıklamaya göre, dernek, dahi ve üstün zekalı çocukları, eski Dünya Dahiler Birliği Başkanı ve Uluslararası Eğitimde İnovasyon Merkezi (ICIE) Direktörü Prof. Dr. Taisir Subhi Yamin ve Türkiye'nin dahi çocuklarına kendilerini adayan eğitimcilerle buluşturacak.

"Altın Keşif Dahiler" konseptiyle düzenlenen 5. Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü'ne, 13 Mayıs Cumartesi günü YTÜ Davutpaşa Kampüsü ev sahipliği yapacak.

YTÜ, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Boğazhisar Eğitim Kurumları iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, STEM (Bilim Teknoloji Mühendislik Matematik) Laboratuvarlarında yetişen dahi çocuklar da projelerini sergileyecek.

Minik mucitler; "Telefonla Kontrol Edilen Araba", "Sesle Çalışan Lamba", "Otomatik Mama Kabı", "Mini Akıllı Ev", "Mesafe Sensörlü Oyun Konsolu" ve "Lego Çay Makinesi" gibi ilginç bilim projeleriyle medyanın karşısına çıkacak.

Etkinlikte, yerli ve yabancı uzmanlar tarafından yapılacak sunumlarda hem eğitimcilere hem de dahi ve üstün zekalı çocukların ailelerine önemli bilgiler aktarılacak.

Prof. Dr. Taisir Subhi Yamin, "Üstünlerde Üretici ve Keşfedici Düşüncenin Zihinsel Süreçleri", Bahçeşehir Üniversitesi Üstün Yetenek Eğitmeni Dr. Bahar Eriş de "Üstün Potansiyelden Üstün Yeteneğe; Bilişsel Esneklik Nedir? Nasıl Gelişir", İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Oya Özkardeş "Hem Üstün Zekalı Hem Başarısız Olabilir mi?", Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Seval Erden "Üstün Yetenekli Çocuklar ile İletişim" başlıklı sunum yapacak.

Haber Ara