Dolar

32,5727

Euro

34,8610

Altın

2.432,67

Bist

9.715,60

Dağıstan’ın Rus yanlısı yetkilileri Türk mallarına el koyuyor

Dağıstan’ın Rus yanlısı yetkilileri, Özerk Cumhuriyet’te satılmakta olan Türk mallarına zorla el koyuyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-06 17:10:51

Dağıstan’ın Rus yanlısı yetkilileri Türk mallarına el koyuyor

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Mustafa ŞAHİN

Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 28 Kasım 2015'de Türkiye'ye karşı aldığı özel ekonomik tedbirler çerçevesinde, 1 Ocak 2016'dan itibaren Türkiye'den ithal edilen tarım ürünleri, ham madde ve gıda satışına yönelik yasaklamalar getirildi.

1 Ocak 2016'dan bu yana Rus yanlısı yetkililer, Dağıstanlı esnafın Türkiye'den getirdiği tekstil malları dahil bir çok ticaret malzemesine el koymakta.

Dağıstan esnafı, sene başından beri polislerin düzenli olarak evlerine ve dükkanlarına baskınlar düzenlediğini belirtti.

Dağistan'ın Hasavyurt ilçesinde, pazar yerinde ticaretle uğraşan 50 kişinin Türkiye'den aldıkları gıda ve tekstil ürünlerine Rus yanlısı yetkililere el konuldu. Mallarına el konulan esnaf uygulamayı protesto etti.

Recep M. isimli tüccar, "Türkiye'de üretilen ürünler Rusya'da üretilen ürünlerden daha ucuzdur. Nedeni bilinmiyor, ama Rus malları çok pahalıdır. Şimdi biz Dağıstan'da üretilen meyve ve sebzeleri satıyoruz, ama seralarda yetiştirilen sebzeler pahalı oluyor. Bu nedenle insanlarımız lezzetli ve ucuz olan Türk ürünlerini satın almak istiyor. Şimdi biz elimizdeki yerel ürünleri satamıyoruz, bu da esnaflığımızın bitmesi anlamına geliyor” dedi.

Protestoların ardından açıklama yapan başka bir Dağıstanlı tüccar “Rus yanlısı polisin zorbalığına karşı başka protesto gösterisi yapmanın da anlamı kalmadı. Çünkü mallarımıza el koyan yetkililer onların Türkiye'ye karşı yaptırım listesinde olduğunu belirterek, ürünleri yok ettiklerini ve bize hiçbir tazminat ödenmeyeceğini bildirdiler ”dedi.

Haber Ara