Dolar

32,4914

Euro

34,5938

Altın

2.500,52

Bist

9.548,09

DAEŞ'in Afganistan, Pakistan sorumlusu öldürüldü

DAEŞ'in Afganistan, Pakistan sorumlusu öldürüldü

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 13:03:10

DAEŞ'in Afganistan, Pakistan sorumlusu öldürüldü
DAEŞ terör örgütü tarafından "Hurasan" olarak adlandırılan, Afganistan, Pakistan bölgesi sorumlusu ve örgütün bölgedeki bir numaralı adamı olarak bilinen Hafez Sayeed, Afganistan'ın Nangarhar kentinde öldürüldü.

Afganistan İstihbarat Teşkilatı (NDS) tarafından yapılan yazılı açıklamada, DAEŞ'in Hurasan kenti olarak adlandırdığı Afganistan ve Pakistan bölgesinde, örgütün lideri Hafez Sayeed'in bir hava saldırısı sırasında öldürüldüğü belirtti.

NDS, Sayeed'in Afganistan'ın doğu bölgesinde yer alan Nangarhar kentinin Açin ilçesinde öldürüldüğünü kaydetti.

Sayeed'in öldürüldüğü hava saldırısının NATO güçleri tarafından dün gerçekleştirildiği ve operasyon sırasında 30 DAEŞ militanın daha öldürüldüğü belirtildi.

Geçen bir yıldan beri Afganistan'ın doğu ve güney bölgelerinde Taliban'ın bazı militanları DAEŞ'a katılarak, ülkede DAEŞ'in militan sayısının artması konusunda örgüte yardımcı oldu. DAEŞ'e katılan militanların Taliban'dan memnun olmadığı ifade edilirken, DAEŞ örgütünün üst düzey yetkililerinin tamamının yabancılardan oluştuğu ifade ediliyor.

Son dönemlerde ise, doğu bölgesinde DAEŞ ve Taliban militanları arasında sık sık çatışmaların yaşandığı, bazı bölgelerde halkın Taliban ve DAEŞ çatışmalarından dolayı evlerini bırakıp güvenli bölgelere kaçtığı bildiriliyor.

Afganistan'da bulunan ABD güçleri tarafından son günlerde DAEŞ'e yönelik İnsansız Hava Araçları ile düzenlenen saldırılarında da ciddi artış görülüyor.

Geçen hafta da, ülkenin Nangarhar kentinde ABD güçlerinin İnsansız Hava Aracı (İHA) ile düzenlediği saldırı sırasında, DAEŞ'in Afganistan'daki iki numaralı adamı olarak bilinen Gul Zaman öldürülmüştü. Ayni günde Nangarhar kentinin Açin ilçesinde düzenlenen bir diğer İHA saldırısında ise 49 DAEŞ militanı yaşamını yitirmişti.

Haber Ara