Dolar

32,5064

Euro

34,5713

Altın

2.504,14

Bist

9.548,09

DAEŞ bahanesiyle izinsiz gösteriler

DAEŞ bahanesiyle izinsiz gösteriler

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 02:35:34

DAEŞ bahanesiyle izinsiz gösteriler
Mardin ve Batman'da terör örgütü DAEŞ'in Kobani'ye (Ayn el Arap) 6 Ekim 2014'te saldırısı bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösterilerde kentte çıkan yangınlara müdahale etmedikleri iddiasıyla 20 itfaiye personeli hakkında soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Mardin Valiliğinin idari soruşturmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığınca Mazıdağı İtfaiye Grup Amiri M.N.A ile Nusaybin İtfaiye Grup Amiri B.A, itfaiye erleri E.A, B.Ç, M.E.A, Ş.F, M.Ş.Ç, A.Y ve A.Ö'nün çıkan olaylara müdahale etmeyerek "görevi kötüye kullandıkları" gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında ifadelerine başvuruldu.

Haklarında başlatılan soruşturma kapsamında itfaiye amirleri ve erleri çıkan yangınlara müdahale etmedikleri iddialarını reddederek, söz konusu yangınlara anons geldikten sonra zamanında müdahale ettikleri şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Batman Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısı Enver Anaç, AA muhabirine, Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında aralarında itfaiye müdürü, amiri ve erlerinde bulunduğu 11 kişinin ifadelerine başvurulduğunu söyledi.

Soruşturma kapsamında çıkan yangınlara geç müdahalede bulunulduğu iddialarının yer aldığını aktaran Anaç, şunları kaydetti:

"İtfaiye Müdürü M.Ç, itfaiye amiri U.T ile vardiya çavuşu C.A, itfaiye erleri Z.Ç, O.Ö, E.D, M.A, S.Y. R.T, Y.A ve İ.Ş'nin ifadeleri alındı. Olaylar sırasında bir çok caddenin kapalı olması nedeniyle arkadaşlar müdahale etmekte sorun yaşadı. Bu nedenle haklarında soruşturma açılmıştır."

Haber Ara