Dolar

32,5004

Euro

34,7566

Altın

2.491,61

Bist

9.524,59

CycleSummit bu yıl sanal ortamda gerçekleştirildi

Bisiklet turizminin önemli etkinliklerinden CycleSummit bu yıl Türkiye’nin de sponsorluğunda sanal ortamda gerçekleştirildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-22 13:17:51

CycleSummit bu yıl sanal ortamda gerçekleştirildi

Çevrimiçi olmasına karşın yoğun ilgi gören zirvenin ana sponsorlarından biri olarak ilk kez CycleSummit'e katılan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), onlarca tur operatörünün dinlediği bir video konferansta sunum gerçekleştirdi. 50'den fazla tur operatörü katıldığı fuarda, TGA ayrıca Almanya, İsviçre ve İtalya'dan bisiklet uzmanı tur operatörleriyle birebir görüşmelerde bulundu.
Fuarın açılış sunumunu yapan TGA, ayrıca fuara özel hazırlanan bisiklet rotalarında çekilmiş video da büyük beğeni topladı. Fuarda, Türkiye'nin her biri bir doğa harikasının içinde yer alan bisiklet rotaları anlatıldı. Ayrıca Türkiye'nin son dönemde turizm açısından önemli adımları olan Bisiklet Dostu Konaklama Tesisi Sertifikasyonu ve Güvenli Turizm Sertifikası hakkında bilgiler verildi.
Bisiklet Dostu Konaklama Tesisi Sertifikasyonu kapsamında internet sitesindeki bisiklet dostu faaliyetlerin duyurulmasından bisiklet rotaları hakkında bilgi sahibi personel istihdam edilmesine, bisikletçilere özel menülerden, park yerine ve tamiratına kadar bisikletçilerin konaklamada hayatlarını kolaylaştıracak uygulamalar tanıtıldı. Bu uygulamaları yerine getiren otellere verilen “Bisiklet Dostu Konaklama Tesisi Sertifikası” insan sağlığı ve doğa dostu olması nedeniyle bisiklet kullanımını teşvik eden bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Sertifika kriterlerinin tamamına https://tga.gov.tr/faaliyet/bike-friendly/ adresinden ulaşılabilir.
“Güvenli Turizm Sertifikası” da fuarda TGA'nın anlattığı bir diğer önemli konu oldu. Tatilini Türkiye'de geçirecek misafirlere ulaşımdan konaklamaya, tesis çalışanlarından yolcuların kendi sağlık durumuna uzanan geniş bir yelpazede alınması önerilen bir dizi tedbirler anlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde geliştirilen ve dünyadaki ilk örneklerinden biri olan “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı” 132 maddeden oluşuyor ve yerli ve yabancı tüm turistlerin Türkiye'de güven ve konfor içinde tatil yapmasına olanak sağlıyor. “Güvenli Turizm Sertifikası”nın detaylarına https://www.tga.gov.tr/about-safe-tourism-program/ adresinden ulaşılabiliyor.
Bir gün boyunca süren etkinlikte tüm katılımcılara ana sahnede sunumlar yapılırken, özel odalarda birebir görüşmeler düzenlendi. Ayrıca yuvarlak masa tartışmaları, kahve köşesi gibi sosyal etkinlikler ile web seminerlerine imza atılarak katılımcılar arasında etkileşim sağlandı.

Haber Ara