Dolar

32,5911

Euro

34,7368

Altın

2.497,78

Bist

9.524,59

Çürük elmalardan meyve suyu elde ediyorlar

Çürük elmaların meyve suyu yapılmak için firmalara verildiğini ortaya çıkaran görüntüler gündeme bomba gibi düştü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-12 23:13:56

Çürük elmalardan meyve suyu elde ediyorlar

Gıda terörü hız kesmeden devam ediyor. Salça, üzüm, süt banyosu derken şimdi de meyve sularında halk sağlığıyla nasıl oynandığı gözler önüne serildi.

Kayseri Yahyalı'da 20 yıldır elma üreticiliği yapan Fethullah Yavuz, vatandaşların sağlığıyla nasıl oynandığını gözler önüne serdi. Yavuz, meyve suyu firmaları tarafından alınan kasalar dolusu çürük elmaların görüntülerini paylaştı.

Yavuz'un paylaştığı görüntülerde, yenmeyecek durumda olan kasa kasa elmaların "meyve suyu" yapılmak üzere toplandığı görülüyor.

Çürük elmaları "Bunlara vatandaşlara meyve suyu olarak içerecekler" diye açıklayan Yavuz açıklamalarda bulundu.

Kendisine yaşananları sorduğumuz Yavuz çarpıcı açıklamalarda bulundu:

"Görüntüler ne yazık ki doğrudur ve benim tarafımdam çekildi. 20 yıldır elma üreticiliği yapıyorum ve 20 yıldır da bu gibi çürük meyveler kasalarla firmalar tarafından satın alınıyor. Biz firma olarak böyle bir uygulama yapmıyoruz, çünkü bu insan sağlığıyla açıkça oynanıyor."

DENETİM YAPILMIYOR

Çürük elmaların meyve suyu firmalarına uygun fiyatlarla satıldığını ifade eden Yavuz denetim eksikliğine dikkat çekti:

"Denetimler yeterli değil. Eğer İl Sağlık Müdürlükleri bu konuya el atsa meyve suyu üreticileri böyle bir şeye kalkışamaz. Bu ürünleri satın alan firmaların açıklamasını da manidar buluyorum. 'Biz bunları yüksek derecede kaynatıyoruz, böylece mikrobu ölüyor' diyorlar. Yahu bunların içinde böcek de olur, başka canlı da... Meyve sularının içinden çıkan garip şeyler işte hep bu çürük meyvelerden kaynaklı. İl Sağlık Müdürlüklerinin çok sıkı denetim yapması gerekiyor."

NE KENDİM İÇERİM NE AİLEME İÇİRİRİM

Edindiği tecrübeler nedeniyle hazır meyve sularını tüketmeyi sağlıksız bulduğunu ifade eden Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Bu işin ucu kaçmış durumda. Sağlıklı elma alan neredeyse yok gibi. Çok düşük fiyatlara içinde ne olduğu bile belli olmayan bu elmaları tonlarla alıp, meyve suyu haline getiriyorlar. Gördüğüm manzaralar karşısında hazır meyve suyu tüketmem imkansız. Hâl böyle olunca ne kendim, ne aileme hazır meyve suyu içiriyorum. Çünkü bunların içinde bozukluğun ötesinde her türlü mikrop var"

Haber Ara