Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'CumhuriyeTİMizi kutluyoruz'

TİM Başkanı İsmail Gülle, 29 Ekim mesajında ‘İhracat, bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlerimize sorumluluğumuzdur. İhracat, Cumhuriyet için taş üstüne taş koymuş ve bu uğurda canını kanını vermiş olanların evlatlarına karşı borcumuzdur. İhracat bugünde vermekte olduğumuz büyük mücadelede onurumuz, şanlı bayrağımızın gölgesinde namusumuzdur’’ dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-28 10:51:16

'CumhuriyeTİMizi kutluyoruz'

Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM), Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümü vesilesiyle özel bir film hazırladı. Anadolu motifleri ve güçlü geleneğimizin ihracatla dünyaya taşınması mesajı verilen filmde, Anadolu'nun tarihi ve kültürel mirası, Cumhuriyetin ilk yılları ve günümüzden görüntüler de ekrana taşınıyor. "Cumhuriyet Geleneğimiz, İhracat Geleceğimiz" sloganı ile yayınlanan filmde türküyü ünlü sanatçı Ferhat Göçer yorumluyor.

Sorumluluğumuz çok büyük

TİM Başkanı İsmail Gülle, Cumhuriyetimizin kuruluş günü olan 29 Ekim'in ekonomik bağımsızlık mücadelemizin de başladığı gün olduğunu söyledi. O günden bu yana Türkiye'nin, birlik ve beraberliğiyle, tüm coğrafyalara umut ve rehber olduğunu belirten Gülle, “Cumhuriyetimizin 100. yılında doğru hızla ilerlerken bugün de aynı şevk ve heyecanla ihracat ailesi olarak her yere şu cümleyi haykırıyoruz: Cumhuriyet geleneğimiz, ihracat geleceğimizdir. Bu özel günde sizleri rakamlarla meşgul etmeyeceğim ama heyecanımı da paylaşmak zorunda hissediyorum kendimi. Çünkü bu, hepimizin heyecanı. Şanlı bayrağımız ebediyete akıp giden her gün bu ülkenin üzerinde yükselirken, bu mutluluğa ve bu güzelliğe katkı verenlere karşı sorumluluğumuz olduğunu unutmuyoruz.

Türkiye ihracatla yükselecek çünkü ihracat Türkiye'nin gerçek gücünü gösteren en önemli faaliyetlerden biri olarak, cumhuriyetin değerleri arasına girmiştir. İhracat bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlerimize sorumluluğumuzdur, ihracat Cumhuriyet için taş üstüne taş koymuş ve bu uğurda canını kanını vermiş olanların evlatlarına karşı borcumuzdur, ihracat bugünde vermekte olduğumuz büyük mücadelede onurumuzdur, ihracat şanlı bayrağımızın gölgesinde namusumuzdur” dedi.

İhracatla yükselen Türkiye'yi inşa ediyoruz

 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, aynı vizyon ve ilk günkü inançla, yola devam ediyoruz” diyen Gülle sözlerine şöyle devam etti: “İhracat ailemiz, devletimizin ve milletimizin kendisinden beklediği ne varsa, vazife olarak kabul edip, icra etmiştir.Sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, 21. yüzyılda zorluklara aldırış etmeden, rekor üzerine rekorlar kırmıştır. Çanakkale'de Seyit Onbaşı'yı, Erzurum'da Nene Hatun'u, Maraş'ta Sütçü İmam'ı, İzmir'de Hasan Tahsin'i yetiştiren bu kadim medeniyet, aynı zamanda her coğrafyada yetiştirdiği isimsiz kahramanların el emeği ve göz nurlarıyla köklü bir kültürel ve ticaret geleneğinin temellerini atmıştır. İşte biz bu sağlam temel üzerine, “İhracatla Yükselen Türkiye'yi” inşa ediyoruz.Dünyanın dört bir yanında bayrağımızı dalgalandıran, Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl hedeflerine emin adımlarla yürümemizi sağlayan ihracatçımız, ülkemizin ekonomik bağımsızlığı için, var gücüyle çalışmaktadır. Yeni rekorlarla, yüksek hedeflere ilerleyecek, Türkiye Cumhuriyetin her bir vatandaşının refahı için, üretmeye, büyümeye, ihraç etmeye devam edeceğiz. İhracat ailemiz adına söz veriyorum ki, her geçen gün daha da artan azim ve gururla, bizdeki bu aşk hiç bitmeyecek.”

29 Ekim filmi

Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak, ayrı bir heyecan daha yaşadıklarını ifade eden TİM Başkanı İsmail Gülle, ‘'Çok kıymetli sanatçımız Sayın Ferhat Göçer'in yorumladığı bir türkü ve seslendirmeyle kurguladığımız 29 Ekim filmimiz ‘Cumhuriyet geleneğimiz, ihracat geleceğimiz' sloganını taşıyor. Filmde ihracat ailesi olarak omuz omuza, sevgiyle, aşkla, emekle, alın teriyle dünyanın dört bir tarafına gururla bayrağımızı ve geleneğimizi taşıdığımızı sizlerle paylaşmak istedik. Çünkü biz inanıyoruz ki; “Güçlü geleneğimiz, Güçlü ihracatı, Güçlü ihracat da Güçlü Türkiye'yi geleceğe taşımaktadır” diye konuştu.

Sırada Kültür ihracatı var

Gelecek dönem projelerinden bahseden İsmail Gülle, “Hedeflerimizden biri de kültürümüzü de ihraç edebilmek, bunlarla ilgili projeler de geliştireceğiz” dedi. İsmail Gülle, “Bu ülkenin insanı da yüreklere dokunan güzel şeyler yapıyorlar. Biz biliyoruz ki, biz hep birlikte biriz, hep birlikte bir şeyiz, hep birlikte bir değeriz, hep birlikte başarıyoruz. İhracat da aynı o günün mücadelesi gibi hep birlikte başarının bir neticesi bu. Sanatçılarımızla birlikte projeler hazırlayacağız sadece ürünlerimizi değil, kültür ve sanatımızı da ihraç edeceğiz. Ferhat Göçer ile birlikte de, türkülerimizi dünyaya dinleteceğimiz bir projemiz olacak” diye konuştu.

Göçer, “İhracatçının hizmet aşkını ve heyecanını ülkeyle paylaşıyoruz”

Projede yer almaktan gurur duyduğunu belirten sanatçı Ferhat Göçer'de şu ifadeleri kullandı: “İhracatçılarımızın ülkeye olan sevgisini, aşkını ve hizmet heyecanını bütün ülke ile paylaştığı bir proje meydana getirdik. Başkanımız projenin başından itibaren heyecanıyla bize yön verdi. Güvenlik güçlerimiz hayatlarını feda etme uğruna ülkemiz için mücadele ederken, sağlık personelimiz de pandemi döneminde hastanelerde bu ülkeyi ayakta utmak için mücadeleye devam ediyor. İhracatçılarımız da başka bir cephede yani ekonomi cephesinde ülkemiz adına mücadele veriyor. Ekonomik mücadele de en az sağlık ve güvenlik kadar önemli, bu açıdan sizlere çok teşekkür ediyorum. Emekçinin, üreticinin alın terine ve emeğine sahip çıkarak, değerine değer katıyorsunuz.Ülkemizin dünyanın önemli ticaret ve ihracat merkezlerinden biri olması ve geleneğimizi geleceğe taşıyarak, geleceğimize ümitle ışık olmanız adına varlığınız çok kıymetli. Bu projede sizlerin emeğine duygu katarak, ülkemize coşkunuzu aktarmaya gayret ettim. İleride sizin ihracat mücadeleniz içinde ben de kültür ihracatımızın bir parçası olmayı ümit ediyorum. Kültürümüzü de alın terimiz gibi dünyaya ihracat edebileceğimiz günleri heyecanla bekliyorum ve bunun için hazırlanıyorum. Tekrar projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye Hedefiyle Yola Devam 

İsmail Gülle İhracatçılara gönderdiği 29 Ekim kutlama mesajında ise şu ifadeleri kullandı; Milli Bayramlar devlet ve millet el ele kutladığımız, varlığımızı borçlu olduğumuz kahramanlara şükranlarımızı sunduğumuz, birlik ve beraberliğimizi perçinlediğimiz önemli günlerdir. 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve nihayetinde 29 Ekim zaferlerimiz; siyasi, ekonomik ve sosyal zaferlerimizi kazandığımız önemli kilometre taşlarıdır. Bundan 100 yıl önce başlamış olan Kurtuluş Mücadelemizin adeta taç giydiği Cumhuriyetimizin kuruluş günü olan 29 Ekim, ekonomik bağımsızlık mücadelesinin başladığı gün olarak da tarif edilebilir. Bu çerçevede ilk ihracatçı birliğimizi kuran Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün açtığı yolda, dün olduğu gibi bugün de ilerliyoruz. “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye” hedefi doğrultusunda yarın da aynı güç ve irade ile yola devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın liderliğinde, 21. yüzyılda içinde bulunduğumuz zor şartlar altında dahi, ihracat ailemiz rekor üzerine rekor kırdı. Cumhuriyetimizin kurulduğu ilk günden bu yana muasır medeniyet seviyesine ulaşması ve aşması hedefi için ihracatçılarımızın göstermiş olduğu performans, bundan sonraki başarılarımızın da habercisi olacaktır. İlk günkü azim ve heyecanla, geleceğe ümitle bakmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin 97. yılında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en samimi duygularımla kutlarım.

 

Haber Ara