Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Cumhuriyetçiler'den Trump’a 'ırkçılara tepki göstermiyorsun' eleştirisi

Bugüne kadar Başkan’ın politik ajandasına bağlı kalmış olsalar da, kendi partisinden birçok kişi artık Trump’a karşı tavır almaya başlıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-14 17:13:40

Cumhuriyetçiler'den Trump’a 'ırkçılara tepki göstermiyorsun' eleştirisi

TIMETURK | ÇEVİRİ

Cumhuriyetçi meclis üyeleri, bu hafta Başkan Donald Trump'ı, Charlottesville'deki şiddet olayları ve beyaz ırkın üstünlüğünü savunan gruplara karşı gereken tepkiyi vermemesi nedeniyle eleştirdi. Eleştiriyi yapan grubun içinde, geçmişte Trump karşıtlığıyla ön plana çıkmış olan Senatör Ben Sasse, JeffFlake ve MarcoRubio'nun yanı sıra şimdiye dek yönetime karşı sert eleştirilerde bulunmamış olan, önde gelen muhafazakarlardan Senatör OrrinHatch ve CoryGardner da yer alıyor.

Birçok Cumhuriyetçi, Trump'ın olaylarda beyaz ırkın üstünlüğünü savunan gruplara karşı yeterince tavır koymayan ilk açıklamasına karşı yurttaşlık hakları savunucuları ve Demokratların arasına katılarak tepki gösterdi. Beyaz Saray, tepkilerin ardından bu tarz nefret gruplarına yönelik eleştirilerin daha fazla yer aldığı bir yazıyla açıklamayı değiştirdi.

Son dönemde partide yükselişte olan isimlerden olan Colorado bölgesinden Cumhuriyetçi Senatör Gardner, "Lafı dolandıracak ya da yanlış anlaşılmalara yer verebilecek ifadeler kullanabileceğimiz bir dönemde değiliz. Zaman, suçlu kimse bunu açıkça ifade etme zamanı. Başkan, bugüne kadar dünyanın her yerindeki terör eylemlerini açıkça kınayarak müthiş bir iş çıkardı. Bunu defalarca kez yaptı. Bugün de yapması gereken tam olarak bu" şeklinde konuştu.

Utah bölgesinden Cumhuriyetçi Senatör Hatch ise Twitter'da "Kötü olana kötü demek zorundayız" yazısını yayınladı.

Kaynak: Politico

 

Haber Ara