Dolar

32,3354

Euro

35,0968

Altın

2.239,06

Bist

8.717,97

Cumhuriyetçi Romney’den ateşkese tepki: Anlaşma, zafer olmaktan çok uzak!

Türkiye-ABD anlaşmasına ABD’den ilk tepki Cumhuriyetçilerden Mitt Romney’de geldi. Romney, beş günlük ateşkes anlaşması için “Zafer olmaktan çok uzak” ifadelerini kullandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-18 00:13:45

Cumhuriyetçi Romney’den ateşkese tepki: Anlaşma, zafer olmaktan çok uzak!

Trump, Türkiye ile ABD arasında varılan anlaşmayı överken; anlaşmayı tepki ise Cumhuriyetçilerden Mitt Romney'de geldi.

2012 ABD Başkanlık seçimlerinde eski Başkan Barack Obama'nın karşısında Cumhuriyetçilerin adayı olan Romney, beş günlük ateşkes anlaşması için “Zafer olmaktan çok uzak” ifadelerini kullandı.

Romney, açıklamasında “Daha önce kırmızı hattı terk etmiştik, şimdi de bir müttefiği yüz üstü bıraktık” dedi ve şöyle devam etti:
“Kürtleri yüz üstü bırakma kararı en kutsal görevlerimizden birini ihlal ediyor. Amerikan onuruyla çatışıyor. Kürtlere yaptığımız şey Amerikan tarihinde kanlı bir leke olarak kalacaktır.”

Türkiye karşıtı yaptığı açıklamalar ile tepki çeken Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ise, '120 saatlik ateşkes anlaşması'nın ardından, "Ateşkese dair gerçek bir ilerleme sağladık gibi görünüyor ve IŞİD'in dirilişini ve müttefikimiz Kürtlerin yüz üstü bırakılmasını önleyecek sürdürülebilir bir çözüm umut ediyorum" paylaşımında bulundu.

“ERDOĞAN, TRUMP'I YIKTI”

Karesel finans anlamında dünyadaki pastanın büyük dilimini elinde tuttuğu belirtilen Rothschild ailesinin fertlerinden David Rothschild, Türkiye ve ABD'nin anlaşmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Erdoğan Trump'ı yıktı' ifadelerini kullandı.

Ortadoğu yorumcusu ve mizahçı Karl Sharro, ''Trump Erdoğan'a istediği her şeyi verdi ve karşılığında baklava aldı'' açıklamasını yaptı.

Dünyaca ünlü haber kanalı CNN'de ise  Ulusal Güvenlik analizleri yapan Sam Vinograd, Trump'ın twetine gönderme yaparak, ''Trump bir konuda haklı. Bu, Türkiye için harika bir gün.'' ifadelerini kullandı.

MSNBC yorumcusu Ben Rhodes, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da, ''Trump, Türkiye'ye istediği her şeyi verdiği için kendisini tebrik ediyor...'' diyerek ABD Başkanı'na tepki gösterdi.

 

Haber Ara