Dolar

32,5344

Euro

34,9360

Altın

2.439,30

Bist

9.716,77

Cumhuriyet yazarları serbest bırakıldı

Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya serbest bırakıldı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-05 03:04:48

Cumhuriyet yazarları serbest bırakıldı

Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazar Kadri Gürsel'in de bulunduğu 9 gazeteci tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ajanslarda yer alan bilgide; 'PKK/KCK ve FETÖ/PYD terör örgütleri adına suç işledikleri' iddiasıyla, gözaltına alınan Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarlarının emniyette yapılan savcılık sorguları tamamlandı.

Savcılık, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay ile yazar Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart hakkında, "Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan tutuklanmalarını istedi.

ENGİN VE ÇETİNKAYA'YA YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Gazetenin muhabese müdürü Günseli Özaltay ile eski muhasebe müdürü Bülent Yener ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Hakimliğe sevk edilen yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya, gecenin ilerleyen saatlerinde yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında, 31 Ekim'de düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alınmıştı.

 

Haber Ara