Dolar

32,5298

Euro

34,8074

Altın

2.435,62

Bist

9.726,90

Cumhuriyet Myanmarlı albayın sözcülüğünü yaptı

Cumhuriyet, Arakanlı kadın ve kız çocuklarının askerler tarafından tecavüze uğradığını bildiren rapora 'bu kadınlara kim tecavüz etmek ister ki?' sözleriyle karşılık veren Myanmarlı albayın adeta sözcülüğünü yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-12 22:01:42

Cumhuriyet Myanmarlı albayın sözcülüğünü yaptı

TİMETÜRK | HABER MERKEZİ

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) bu yılın başında yayınladığı raporda, Arakanlı kadın ve kız çocuklarının askerler tarafından tecavüze uğradığını bildirdi. Myanmarlı bir albay ise bu suçlamalara yönelik savunmasında, "şu kadınlara bakın, kim onlara tecavüz etmek ister?" şeklinde karşılık vermişti.

Her fırsatta kadın hakları, eşitlik gibi söylemleri gündeme getiren Cumhuriyet, söz konusu Arakanlı Müslümanlar olunca aynı hassasiyeti gösteremedi. Hatta, Myanmarlı albayın sözlerini aynı üslupta servis ederek, adeta albayın sözcülüğünü yaptı.

İĞRENÇ BAŞLIK: KİM BU KADINLARA TECAVÜZ ETMEK İSTER?

Arakanlı Müslümanlar söz konusu olduğundan bu yana Myanmar yönetiminin söylemleriyle haber yapan cumhuriyet gazetesi, Myanmarlı albayın 'tecavüzler' ile ilgili açıklamalarını, albayın sorduğu soru ile başlıklandırarak servis etti. "Myanmarlı albaydan Arakanlılara tecavüz iddialarına cevap: Kim bu kadınlara tecavüz etmek ister ki?" başlığıyla servis edilen habere tepkiler yağdı.

 

 cumhuriyet1

Haber Ara