Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Cumhurbaşkanlığında muhtarlar toplantısı

Cumhurbaşkanlığında muhtarlar toplantısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-26 16:35:13

Cumhurbaşkanlığında muhtarlar toplantısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Siz bizim İstiklal Marşımızın bile karşısında durdunuz. Çünkü hiçbir zaman tek millet olmadınız, olamadınız. Tek bayrak olmadınız, olamadınız. Tek vatan olmadınız, olamadınız. Ayrımcılıktan yana oldunuz. Kendinize göre de kalktınız 'biz kendi vatanımızı inşa edeceğiz.' dediniz. Bunların hepsinin belgeleri elimizde var kime yutturuyorsunuz" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "Muhtarlar Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, bölgede kurulan Sünni devletlerin hiçbirinin halkının 100 yıldır huzura kavuşamadığını belirterek, "Oysa biz işte Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümüne ulaştık; tüm eksiklerine, aksaklıklarına rağmen istiklalimizi koruyarak, istikbalimize olan güvenimizi muhafaza ederek bugünlere ulaştık" ifadesini kullandı.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz 13 yılda ekonomide ve demokraside kat ettiğimiz mesafe sayesinde geçmişteki hataları ve eksikleri büyük ölçüde telafi ettik. Geleceğimiz için daha ümitvar olduğumuz bir konuma geldik. Biz ülke olarak, millet olarak bu kazanımlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. 260 bine yakın derslik inşa edildi bu ülkede. Şu anda 81 vilayetimizin tamamında artık üniversite var. Göreve geldiğimizde 76 üniversite vardı şimdi 193 üniversite var. Artık hastanemizin olmadığı ilimiz kalmadı. İlçelere dahi artık sağlık ocakları ile yayıldık, yayılıyoruz. Hatırlayın hastanelerden reçete alınır ama ilacı bulamazdık. Onları İstediğimiz eczaneye gidip ilacı alır hale geldik. Doğru dürüst ambulanslarımız yoktu. Şimdi dağ taş demeden, kar kış demeden paletli ambulanslarla oralara tırmanıyoruz. Helikopter, jet ambulanslarımız var. Niye, olur ya Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna hasta götürülmesi gerekiyor onun için hemen jet ambulans olur onu diğer ucuna götürür. 26 havalimanımız vardı şimdi 55 havalimanımız var."

- "Bizim tek bayrağımız var"

Erdoğan, Ağrı'da, Iğdır'da, Muş'ta, Şırnak'ta, Hakkari ve Kars'ta havalimanları olduğuna işaret ederek, "Ama ne diyorlar 'Bize havalimanı değil başka şey lazım.' Ne lazım? 'Biz kendimize oy vereceğiz.' diyor. Ne demek kendimize oy vermek. Ne demek. Kardeşlerim ırkçılık dini diye bir din türedi şimdi. Bizim ırkçılık diye bir dinimiz var mı? Yok. Biz Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abhaz'ıyla, Roman'ıyla, Boşnak'ıyla 78 milyon tek milletiz" değerlendirmesinde bulundu.

- "Siz bizim İstiklal Marşımızın bile karşısında durdunuz"

"Bizim tek bayrağımız var. İkinci bir bayrağımız var mı? Yok. Ama ikinci bir bayrakla dolaşanlar ne yazık ki bu ülkede oy alabiliyorlar" diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Onlara gereken cevabı 1 Kasım'da vermek gerekmiyor mu? İşte taşıdıkları tabutları görüyoruz. Tabutların üzerine kendi paçavralarını dolamak suretiyle ne yazık ki definleri yapıyorlar. Ondan sonra da kalkıp utanmadan, sıkılmadan diyorlar ki 'Bizim bayrakla sorunumuz yok.' Senin bayrakla sorunun olup olmadığını bilmem ama Türk bayrağı ile sorunun olduğunu biliyorum. Burası çok önemli. Çünkü onu her yerde görüyoruz. Gezi olaylarında benim bayrağımı yakan sizsiniz. Direkten bayrağımızı indiren sizsiniz. Hiçbir zaman bunların aksine bir savunma yapmadınız, yapamadınız. Meydanlarda göstermelik, zaman zaman bunu yaptınız ama her zaman bunu yapamadınız. Siz bizim İstiklal Marşımızın bile karşısında durdunuz. Çünkü hiçbir zaman tek millet olmadınız, olamadınız. Tek bayrak olmadınız, olamadınız. Tek vatan olmadınız, olamadınız. Ayrımcılıktan yana oldunuz. Kendinize göre de kalktınız 'biz kendi vatanımızı inşa edeceğiz.' dediniz. Bunların hepsinin belgeleri elimizde var kime yutturuyorsunuz. Ve 4'üncüsü de tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti'nin 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devlet tanımıyoruz. Yok böyle bir şey."

- "Oy bizim namusumuzdur"

Erdoğan, bölgede yaşayan insanlardan, kendi inancıyla, kültürüyle, tarihiyle hiçbir ilişkisi olmayan tamamen ideolojik amaçlarla hareket eden örgüte ve onun güdümündeki yapılara karşı tavrını koymasını ve bunu da en yakın zamanda göstermesini beklediklerini vurguladı.

Erdoğan, "Bizim için sorun işte bu hedefe ulaştığımızda, terör örgütünün faaliyetlerini sıfır düzeyine indirdiğimizde, tüm tartışmaların, mücadelelerin siyasi alanda yürütülmesini sağladığımızda Allah'ın izni ile bitmiş olacaktır. Benim sizden ricam şudur; muhtar olarak gerek bulunduğunuz mahallede, köyde bütün vatandaşlarımızın muhakkak sandığa gitmelerini sağlayınız. Çünkü, oy bizim namusumuzdur. Oy bizim şerefimizdir. Bu şerefimize, namusumuza 1 Kasım'da çok çok farklı bir şekilde sahip çıkalım" dedi.

(Sürecek)

Haber Ara