Dolar

32,3761

Euro

35,0104

Altın

2.326,91

Bist

9.079,97

Cumhurbaşkanlığında muhtarlar toplantısı

Cumhurbaşkanlığında muhtarlar toplantısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 16:59:32

Cumhurbaşkanlığında muhtarlar toplantısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Teröristlere çiçek çocuk, terör örgütüne hobi derneği muamelesi yapan hiç kimse bizim ve milletimizin gözünde masum değildir. Kendi vatandaşlarının ayağına iğne batsa kıyameti kopartan batılı medya kuruluşlarının, Türkiye'deki terör eylemlerini masum gösterme çabasını da huzurlarınızda kınıyorum, lanetliyorum" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Aksaray, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Afyonkarahisar, Konya, Niğde ve Yozgat'tan gelen muhtarlarla gerçekleştirilen "10. Muhtarlar Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, geçmişte binlerce şehide, onbinlerce cana, çok büyük maddi ve manevi zararlara yol açan bu olayların çözümü ümidini, muhafaza etmeye çalıştıklarını ve çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Bununla birlikte kamu güvenliğinin sağlanmasında, buna yönelik adımları atmaktan da geri durmadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yılın şubat ayında CHP, MHP ve HDP'nin tüm direnişlerine, tüm karşı çıkmalarına rağmen, Cumhurbaşkanı olarak şahsının da desteklediği İç Güvenlik Paketi'nin Meclis'te kabul edildiğini anımsattı.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Burası çok önemli. Bunu ekranları başında bizi izleyen milletim de lütfen iyi takip etsin, muhtarlarımızın bunu çok çok iyi bilmeleri lazım. Bugün terör örgütüyle yeterince mücadele edilmediğini söyleyenler, terör örgütünün arkasında duranlar, bu İç Güvenlik Paketi'ni çıkarmamak için Meclis'te bunlar omuz omuza hareket etmediler mi? Olumsuz oy vermediler mi? Bir kısmı hatta Meclis'i terk etmediler mi? Bunları görmemiz, bilmemiz lazım. Bu arada örgüte bir daha silah bırakma çağrısı yapıldığı halde, bu çağrının da gereği yerine getirilmedi. Türkiye, işte böyle bir ortamda 7 Haziran seçimlerine gitti."

Bazı yazarların köşelerinde çok rahat yazdığını, çünkü onların bölgede neyin olduğunu, neyin bittiğinin farkında olmadığını vurgulayan Erdoğan, seçim döneminde bölgedeki illerin pek çoğuna gittiğini, oralardaki havayı yerinde gördüğünü anlattı.

- "Sen bıraktırdın da sana bıraktırma, diyenler mi oldu?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin sağlıklı bir ortamda yapılmamış olmasına rağmen, yine de çıkan sonucun Türkiye'nin geleceği için hayırlı gelişmelere vesile olması ümidini devam ettirmeye çalıştığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Fakat, Meclis'te 80 milletvekiliyle temsil edilme imkanı bulan partinin tercihini demokrasiden değil, terörden yana kullanması ümitlerimizi bir kez daha boşa çıkardı. Terör örgütü, 11 Temmuz'da açıklamayla ateşkesi bitirdiğini ve saldırıya geçeceğini ilan ettiğinde, şayet bu parti, siyasetteki varlığına uygun şekilde açık ve net bir duruş sergileyebilseydi, bugün Türkiye belki çok daha farklı bir yerde olabilirdi. Ama şimdi bakıyorsunuz. Sıkılmadan şunu söyleyebiliyor. 'Terörü biz bitiririz'. E hadi bitir. 'Sen bitirdin de sana bitirme' diyenler mi oldu? 'Silahı biz bıraktırabiliriz'. E bırak, bıraktır. 'Sen bıraktırdın da sana bıraktırma' diyenler mi oldu?"

Bugüne kadar Türkiye'de huzur ve güven ortamının kökleşmesi konusunda üzerlerine düşen hiçbir şeyi yapmayanların şimdi çıkıp olayların sorumluluğunu devlete, hükümete ve şahsına yıkmaya çalıştıklarına işaret eden Erdoğan, "Devleti, hükümeti ve şahsımı ülkeyi çatışma iklimine sürüklemekle suçlayanlar, her gün güvenlik güçlerimize saldıran, yolları kesen, vandallık yapan bölücü örgüte tek bir söz dahi söyleyemiyorlar. Daha dün, Çözüm Süreci için adımlar atılırken terör örgütüne 'Nasıl silah bırakırsınız, nasıl mücadeleden vazgeçersiniz' diyenler, bugün de devleti, hükümeti ve şahsımı savaş çıkarmakla itham ediyorlar" diye konuştu.

- "Bunların işte sazı bu. Cazının ne olacağını düşünün"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evlerinde uyuyan polisleri infaz edenler bunlar. Eşiyle pazarda alışveriş yapan astsubayımızı katledenler bunlar. Ailesiyle otomobiline binen, yavrusunun da yanında olduğu binbaşımıza kurşun yağdıranlar bunlar. 'Kaza var' diye çağırdıkları trafik polisini pusuya düşüren bunlar. Yollara mayın döşeyip güvenlik güçlerine saldıran bunlar. Kamyonları, iş makinelerini yakanlar bunlar. Bunlarda vatan sevgisi diye bir şey yok. O şantiyelerde çalışanlar kimler. Oradaki Kürt vatandaşlarımız, onlar çalışıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sokaklara hendek kazarak, kepenkleri kapattırarak vatandaşa hayatı zindan edenlerin bunlar olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Dikkat edin. O hendekler neyle kazılıyor. Belediyelerin kepçeleriyle, bu belediyeler o malum partinin kazanmış olduğu belediyeler. Böyle bir barış hedefi olabilir mi? Lafa geldiği zaman barış. Bunların işte sazı bu. Cazının ne olacağını düşünün. Bunlara bakarsanız savaş isteyen devlet, hükümet ve şahsım. Öyle mi? Açık söylüyorum. Bu iddiaya inananların akıl sağlığından şüphe ederim. Bu iftiraya destek veren yerli ve yabancı medya kuruluşları, dökülen her damla kanın, gözlerden süzülen her damla yaşın vebaline ortaktır."

Batı'nın şahsına acımasızca saldırdığını aktaran Erdoğan, "Niye? Çünkü, güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Aynı şekilde, sırf siyasi ihtirasları uğruna bu fitneyi körükleyen siyasetçiler de kimlikleri ne olursa olsun bu vebalin ortağıdır" dedi.

Ülkenin ve milletin bekasının söz konusu olduğu yerde, diğer tüm hesapların, diğer tüm hesaplaşmaların bir kenara bırakılması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz böyle biliyoruz, böyle inanıyoruz, böyle hareket ediyoruz. Gözlerini kin ve düşmanlık bürümüş bir sözde aydın, sözde siyasetçi, sözde medya kesiminin ihtirasları uğruna ülkeyle birlikte kendilerini de ateşe atmaya göze aldıklarını ibretle ve üzüntüyle izliyoruz. Teröristlere çiçek çocuk, terör örgütüne hobi derneği muamelesi yapan hiç kimse bizim ve milletimizin gözünde masum değildir. Kendi vatandaşlarının ayağına iğne batsa kıyameti koparan batılı medya kuruluşlarının, Türkiye'deki terör eylemlerini masum gösterme çabasını da huzurlarınızda kınıyorum, lanetliyorum."

(Sürecek)

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara