Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

Cumhurbaşkanlığı seçimine soruşturma

Avusturya'daki cumhurbaşkanlığı seçimine hile karıştırıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 04:03:25

Cumhurbaşkanlığı seçimine soruşturma

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Avusturya'da, cumhurbaşkanlığı seçiminde mektuplu oyların sayımına hilekarıştığı iddialarını araştırmak üzere soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Avusturya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, savcılığın, bazı seçim bölgelerinde mektuplu oylara hile karıştığı iddialarını araştırmak üzere soruşturma başlattığı belirtildi.

Yeşillerin adayı Alexander Van Der Bellen'in cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), mektuplu oyların sayılmasına hile karıştığını ileri sürerek, şikayette bulunmuştu. Aşırı sağcılar, Karintiya eyaletinde dört seçim bölgesinde pazartesi günü açılması gereken mektuplu oyların pazar günü geceden yetkililerin bulunmadığı bir ortamda açılıp sayıldığını ve Aşağı Avusturya eyaletine bağlı Linz ve Waidhofen şehirlerinde kayıtlı seçmenlerden fazla oy kullanıldığını ileri sürmüştü.

İçişleri Bakanlığının seçim günü açıkladığı resmi olmayan sonuçlara göre, aşırı sağcıların adayı Norbert Hofer yüzde 51.9, Yeşiller Partisi'nin adayı Alexander Van der Bellen ise yüzde 48.1 oy almıştı. Seçimden bir gün sonra mektupla kullanılan 750 bin oyun sayılmasının ardından açıklanan sonuçlara göre Van Der Bellen yüzde 50.3, Hofer yüzde 49.7 oy almıştı. Bu sonuca göre de Van Der Bellen 31 bin oy farkla cumhurbaşkanı seçilmişti.

Haber Ara