Dolar

32,5065

Euro

34,7791

Altın

2.423,31

Bist

9.706,06

Cumhurbaşkanlığı'ndan Pentagon ve YPG açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Pentagon'un YPG açıklamasının bugün yapılacak MGK'da değerlendirileceğini söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-28 11:34:27

Cumhurbaşkanlığı'ndan Pentagon ve YPG açıklaması

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), bugün 2017'nin son olağan toplantısını gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.00'te başlayacak.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Pentagon'un YPG açıklamasının bugün MGK'da değerlendirileceğini söyledi. Kalın şu ifadeleri kullandı:

Bugün MGK toplantımız var, birazdan Cumhurbaşkanımızın grup toplantısı var. Onların hepsini bir değerlendiririz ondan sonra açıklamalarımızı yaparız.

MGK toplantısında, Türkiye'nin terörle mücadelesi, Irak Kuzeyindeki terör tehdidi ve Barzani'nin referandum hamlesi sonrası yaşanan gelişmeler ışığında Irak'taki son durum ayrıntılı olarak masaya yatırılacak. Yine FETÖ ile mücadele kapsamında gelinen son aşama, devam eden çalışmalar ve yurt dışındaki terörist unsurları Türkiye'ye getirmek üzere yürütülen stratejik operasyonlar da görüşülecek konu başlıkları arasında. Toplantıda ayrıca, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarının tespiti ve karşılanması konusunda yapılan çalışmalar da gözden geçirilecek.

PENTEGON'DAN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye, Soçi zirvesi ve ikili ilişkilerin ele alındığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, ABD'nin PYD/PKK endeksli Suriye politikasının değişeceğine ilişkin kritik mesaj vermişti. Trump, Erdoğan'ı arayıp artık PYD/PKK'ya silah vermeyeceklerini söylemişti.
Bu gelişmelerin ardından ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) Suriye'yle ilgili çok çarpıcı bir açıklama gelmişti. Pentagon'dan yapılan açıklamada "içinde YPG'nin olduğu Suriye Demokratik Güçleri'yle işbirliğini sürdüreceğiz" ifadeleri kullanılmıştı.

Haber Ara