Dolar

32,5310

Euro

34,8993

Altın

2.438,56

Bist

9.716,77

Cumhurbaşkanlığı'ndan 'kamuoyunu ilgilendirmez' yanıtı

CHP'li Veli Ağbaba’nın Cumhurbaşkanı'nın başdanışmanları ve danışmanlarının maaşlarını öğrenmek amacıyla yaptığı başvuruya yanıt geldi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-03 07:16:20

Cumhurbaşkanlığı'ndan 'kamuoyunu ilgilendirmez' yanıtı

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın Cumhurbaşkanı'nın başdanışmanları ve danışmanlarının maaşlarını öğrenmek amacıyla Bilgi Edinme Yasası kapsamında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ne yaptığı başvuruya, “kamuoyunu ilgilendirmez” yanıtı geldi. Ağbaba, “Başdanışmanlara danışman atıyor. Erdoğan rejimi ülkeyi babasının çiftliği gibi yönetiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan'ın yurttaşların vergileriyle kendisine “başdanışman kadrosu” kurduğunu, başdanışmanlara da danışman atadığını kaydetti. Daha önce Saray'ın maliyetine ilişkin de “kamuoyunu ilgilendirmez” yanıtı verildiğini anımsatan Ağbaba, “Güreşçisinden basketçisine, CHP'ye küfredeninden biyoteknoloji uzmanına kadar tanıdıklar bizlerin vergileri ile maaş alıp, ülke yönetiminde yönlendirici etkileri oluyorsa bu soruların cevabını bilmek hakkımız” dedi.

Haber Ara