Dolar

32,4904

Euro

34,5563

Altın

2.495,71

Bist

9.548,09

Cumhurbaşkanını öldüremezsek diye plan yaptılar

Darbecilerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikastin başarılı olmaması ihtimaline yönelik yargılama planı yaptığı ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-28 14:40:51

Cumhurbaşkanını öldüremezsek diye plan yaptılar

Darbeciler, Yurta Sulh Konseyi adı altında yayınladıkları sıkıyönetim direktifiyle, sıkıyönetim mahkemeleri kurdu ve buralara görevlendirme yaptı.

Yeni Şafak'tan Osman Özgan'ın haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün askeri yargı yapılanmasına ilişkin 31 şüpheli hakkında hazırladığı iddianamede bu bilgi yer aldı.

İddianamede, söz konusu görevlendirmelerdeki amacın askeri yargıyı kontrol altında tutmak, soruşturma, dava ve kanun yolu aşamasında yargıya müdahale etmek, sıkıyönetim yönetim komutanlarına Adli Müşavir/Hukuk Müşaviri desteği sağlamak olduğu belirtildi.

Bunu sağlamak için de FETÖ'cülerin kendilerine karşı çıkabilecekleri görevlerinden aldığı, FETÖ mensubu olan veya örgütle birlikte hareket edecek kişileri ise sistem içerisinde bıraktıkları vurgulandı.

316 KİŞİYE ÖZEL GÖREVLENDİRME

Bu şekilde 316 kişinin sıkıyönetim mahkemelerine atandığı söz konusu görevlendirme ve Ankara 1 No'lu Sıkıyönetim Mahkemesi'ne askeri hakim olarak görevlendirilen Serdar Çamiçi'nin Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'ndeki odasından çıkan belgeler de iddianameye girdi.

"ERDOĞAN SAĞ KALIRSA NASIL YARGILARIZ"

Görevlendirme listesinde isminin karşısında “Özel Görevlendirme” ibaresi yer alan Çamiçi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağ kalması durumunda nasıl yargılanabileceğine ilişkin araştırma yaptığı belirlendi.

ARAŞTIRMA DOKÜMANLARI ÇIKTI

İddianamede, askeri hakim olduğu 2009 sınav sorularını önceden ele geçirdiği belirtilen Çamiçi'nin odasında, “Ceza Yargılaması Kapsamında Devlet Sırrı”, “Kovuşturma Aşamasında Devlet Sırrı”, “Yasama Dokunulmazlığının Sona Ermesi”, “Vatana İhanet Suçu”, “Kanunilik İlkesi Çerçevesinde Cumhurbaşkanı'nın Cezai Sorumluluğu”, “Devlet Başkanları'nın Görev ve Yetkileri”, “Göreviyle İlgili Olmayan Kişisel Suçlarından Dolayı Cumhurbaşkanı'nın Sorumluluğu ve Yapılanması”, “1982 Anayasa'sında Cumhurbaşkanı'nın Sorumsuzluğu” başlıklı çok sayıda doküman bulunduğu kaydedildi.

Haber Ara