Dolar

32,3641

Euro

34,9637

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afyonkarahisar'da konuşuyor (2)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'da ile birlikte bazı Avrupa ülkelerinin Türk Bakanlarına yönelik sergilenen tutumu eleştirerek, '16 Nisan halk oylaması için adeta tüm Avrupa 'hayır' seferberliğine çıktı. Gazeteleri Türkçe 'hayır' manşetleri ile çıkıyor. Fakat bir taraftan da mutluyum niye? Çünkü gazeteleri başlıkları Türkçe atıyor 'diktatör Erdoğan'a hayır.' Ya bunun benim şahsımla alakası yok ki, Türkiye'de bu bir sistem oylaması, bir sistemin değişikliği' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-15 16:46:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afyonkarahisar'da konuşuyor (2)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'da ile birlikte bazı Avrupa ülkelerinin Türk Bakanlarına yönelik sergilenen tutumu eleştirerek, "16 Nisan halk oylaması için adeta tüm Avrupa 'hayır' seferberliğine çıktı. Gazeteleri Türkçe 'hayır' manşetleri ile çıkıyor. Fakat bir taraftan da mutluyum niye? Çünkü gazeteleri başlıkları Türkçe atıyor 'diktatör Erdoğan'a hayır.' Ya bunun benim şahsımla alakası yok ki, Türkiye'de bu bir sistem oylaması, bir sistemin değişikliği" dedi.

Afyonkarahisar Anıtpark ta 275 adet eseri hizmete sunulacağı tören alanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı ziyaretlerde bulunmak ve açılış törenine katılmak için Afyonkarahisar'a geldi. Erdoğan da konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu gerçek asla unutulmasında ki Türk milleti hiçbir bedeli boş yere ödemez. Bu fedakarlıkların mutlaka bir karşılığı olacaktır. 16 Nisan halk oylaması için adeta tüm Avrupa 'hayır' seferberliğine çıktı. Gazeteleri Türkçe 'hayır' manşetleri ile çıkıyor. Fakat bir taraftan da mutluyum niye? Çünkü gazeteleri başlıkları Türkçe atıyor 'diktatör Erdoğan'a hayır.' Ya bunun benim şahsımla alakası yok ki Türkiye'de bu bir sistem oylaması, bir sistemin değişikliği. Erdoğan ile ne alakası var? Burada bir sistem değişikliği yapılacak. Bu sistem değişikliği neticesinde yarın bu ülkede başkanlık seçiminde kim öle kim kala. Hangi partiden kim seçilir, kim seçilmez. Ya da hangi kişi seçilir, seçilmez buna kimse garanti edebilir mi? Bununla bunun ne alakası var? Ama bunların demokrasi anlayışları bu, yaklaşım tarzları ne yazık ki bu. Tüm dergilerinin kapaklarında bu konu var. Televizyonlarında gece, gündüz bu konu tartışılıyor, sokaklarında ülkemize ve milletimize hakaret içeren 'hayır' karnavalları düzenleniyor. Hilal ve yıldız arasına beni karikatürize etmişler ve altında da ne yazık ki bakıyorsunuz Türkiye'den bazı gazeteler. Bakıyorsunuz bölücü terör örgütünün yayın organları, bakıyorsunuz solu destekleyenler, FETÖ'yü yayın organı. Dikkat edin 'hayır' diyenlere tüm kapılar sonuna kadar açık, ama 'evet' derseniz karşınızda polisiyle, atıyla, itiyle insanlık dışı bir duvar buluyorsunuz. Ülkemizin kendi konsolosluk binasından toplantı yapmak isteyen bir hanımefendi bakanını engellemek için 2 saat içerisinde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan etti. Belediye OHAL ilan etti. Türkiye'de biz Bakanlar Kurulu kararı ile daha sonra Meclisten de geçiyor OHAL ilan ediyoruz, Türkiye'yi ziyaret etmeye gelen batılılar bizi diyorlar ki, 'bu OHAL ne zamana kadar sürecek?'. Sizlere ne ya, 1 saatte, 2 saatte OHAL ilan ediyorsunuz, Türkiye'nin bir bayan bakanını kendi konsolosluğuna sokmamak için. Oradaki vatandaşların toplantı, gösteri hürriyetini engellemek için. Ellerinde sadece bayrak var, buna bile tahammül edemiyorsunuz hatta sonradan öğrendik ki polislerine 'vur emri' bile vermişler. Yahu karşınız topu topu bir kadın Bakan, yanında yine çoğunluğu kadın olan 3-5 kişilik ekibi, bir kaçta koruma görevlisi var ve bunların elinde de silah yok. Diğerleri kim? Vatandaşları. Bunun için OHAL ilan edilir mi? Bunun için polise vur emri verilir mi?" dedi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara