Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

Cumhurbaşkanı masasında neler konuşuldu?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selv köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 23 Haziran Perşembe günü Doğu ve Güneydoğu'nun kanaat önderlerine verdiği iftarda neler konuşulduğunu yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-27 10:16:51

Cumhurbaşkanı masasında neler konuşuldu?

İftara katılanlardan edindiği bilgiler aktaran Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni konseptin kodlarını verdiğini belirtti.

Selvi'nin yazısı şöyle;

Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Haziran Perşembe günü, Doğu ve Güneydoğu'dan gelen kanaat önderlerine iftar verdi.

İftara katılanlarla konuştum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la girdikleri diyaloglara ulaşmaya çalıştım. Çünkü bu iftar sıradan bir iftar değildi. Özal, cumhurbaşkanı olduğunda bir tabuyu kırmış ve aşiret liderlerini Çankaya Köşkü'nde ağırlamıştı.

Bir de Tansu Çiller, başbakanlığı döneminde kanaat önderleriyle bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan iftarda yeni konseptin kodlarını verdi.
Muhatap bölge halkı.

PKK'YA SESİNİZİ YÜKSELTİN

Cumhurbaşkanı'nın masasındaki isimlerden olan ve Kürt sorunu konusunda kitapları bulunan Ömer Vehbi Hatipoğlu, Erdoğan'ın mesajındaki farklı bir noktaya dikkat çekti. “Cumhurbaşkanı bölge insanlarına ‘PKK'ya karşı sesinizi yükseltin' dedi. ‘Yerel inisiyatifin sesini yükseltmesi lazım' dedi. Devlet halkın arkasında durursa, sesini çıkarır. Bu yeni bir durum.”

İftara katılanlar Cumhurbaşkanı'na hazırladıkları raporları iletiyor ya da daha kısa notlar verenler oluyor. Masada, Diyarbakır Büyükşehir belediye başkanlığına kim talip oldu, Farc modelini öneren kimdi? Bunları aktaracağım. Ancak önce masalar arasında konuşulanlara kulak kabartmakta yarar var.

- Şehir savaşlarında tahrip olan şehirlerin inşasının geciktiği yönünde eleştiriler duyuluyor. Cumhurbaşkanı'nın iftarında dahi konuşuluyorsa, homurtular var demektir. Hükümet elini çabuk tutmalı.

- Şehir savaşlarında siviller konusunda gösterilen hassasiyetin altı çiziliyor. Genelkurmay Başkanı Akar'ın sadece terörle mücadele konusunda konuşup, siyasi konulara girmemesinden duyulan memnuniyet dile getiriliyor.

BELEDİYELERE KAYYUM

İftardan yansıyan bir fotoğraf karesi vardı. Eski bakanlardan Salim Ensarioğlu'nun, Cumhurbaşkanı ile tokalaşırken gülümsedikleri kare. Onu sordum. O fotoğraf karesinden son günlerin tartışma konusu, “Belediyelere kayyum” çıktı.

Salim Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Ziya Sözen'i göstererek, “Beni Diyarbakır Belediyesi'ne kayyum olarak atasınlar, bunun sonucuna katlanıp, 1 ay içinde şehit olmak istiyorum” diyor. Ben de “ ‘Şehit olmaya ne gerek var. Beni atasınlar. 2 yıl boyunca halka hizmet edeyim. Halk bu hizmeti görüp 2 yıl sonra beni seçsin' dedim” diye anlatıyor. Karşılıklı olarak gülüşüyorlar.
Ziya Sözen, Cumhurbaşkanı'na bir rapor veriyor:

1- Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması yerinde bir adımdı. Dokunulmazlığı olmayan belediye başkanı, din görevlisi, öğretmen ve sağlık görevlileri var.

2- Lice'deki uyuşturucu operasyonu Yüksekova'yı da içine alacak şekilde genişletilmeli.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara