Dolar

32,5870

Euro

34,8201

Altın

2.416,94

Bist

9.645,02

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zafer Türkmen Dağı'nın olacak

ATV - A Haber ortak yayınında gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmen Dağı'ndaki direnişle ilgili konuşarak 'Belki şehitler verilecek ama zafer Türkmen Dağı'nın olacak' şeklinde konuştu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-20 01:42:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zafer Türkmen Dağı'nın olacak

TİMETÜRK I TİMETÜRK

Gençleri Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlayan Erdoğan, Bangladeş'teki idamlardan Filistin sorununa, Filistin'deki işgalden Avrupa Birliği ile yaşanan krize kadar pek çok gençler tarafından yöneltilen soruları yanıtladı.

Bayırbucak Türkmen bölgesinden gelen ve Türkiye'de bulunan bir gencin Lazkiye kırsalındaki savaşla ilgili sorduğu soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belki daha çok şehitler verilecek ama zafer Türkmen Dağı'nın olacak. Türkmen Dağı, zaferin şahidi olacak. Siz dua edin, biz gerekeni yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Lazkiye'nin kuzeyinde bulunan ve tamamında Sünni Türkmenlerin yaşadığı Bayırbucak bölgesi, geçtiğimiz yılın Kasım ayından bu yana Rusya destekli Esed rejimi ve İran destekli Şii milislerin ortak saldırısı altında. Binlerce ton bombanın kullanıldığı saldırılar sonucu Türkmen Dağı'nın yüzde 75'lik kısmı Baas rejiminin kontrolüne geçerken geri kalan kısımlarda ise direniş sürüyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Zafer kazanılacak" dediği Türkmen Dağı dün sabah saatlerinden bu yana yoğun saldırı altında. Sarraf ve Kelez köylerindeki muhalif mevzileri ele geçirmek için saldırılarını yoğunlaştıran Suriye rejimi ağır saldırısına rağmen ilerleyemezken saldırılarda 3 muhalif savaşçının hayatını kaybettiği yerel kaynaklarca doğrulandı. Rejim tarafında ise kaybın yirmiden fazla olduğu dile getiriliyor. 

Haber Ara