Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarla iftar yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarla iftar yaptı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 23:19:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarla iftar yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanlık Divanı oluştuktan sonra hükümeti kurma görevini en fazla milletvekiline sahip partinin genel başkanına vereceğini belirterek, "Bunu da süratle, en kısa zamanda, başkanlık divanı belli olduktan sonra bu görevlendirmeyi yapacağım" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde vatandaşlarla iftarda bir araya geldi.

İftardan sonra konuşan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ne olduğu, nasıl hizmet verdiği ortadayken, birtakım çevrelerin ısrarla tamamı yalan, yanlış, iftira olan iddialarla, burası üzerinden kendisine saldırma çabasından hiç vazgeçmediğini söyledi.

"Masasında oturduğunuz, benim de oturduğum şu masa, işte geçenlerde gazetede yazan meşhur masadır" diyen Erdoğan, masanın değerinin "1 milyon lira" şeklinde ilan edildiğini aktardı.

Masanın sunta olduğunu ifade eden Erdoğan, "İşte üzerinde gördükleriniz, 'Çiçekler de buraya vinçlerle yerleştirilmiş.' İşte kullanılan bardaklar bunlar. Bu bardaklar geçmiş dönemlerden alınmış. Altındaki sehpalar rahmetli Süleyman Demirel zamanından kalma, o sehpaları kullanıyoruz. Yani vurabilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Tabii tutar mı? Tutmaz. Yalancının mumu, yatsıya kadar yanıyor. Ama dert şu, 'İftira at, tutmasa da iz bırakır.' Yaptıkları iş bu" diye konuştu.

İftiracılarda utanacak yüz, mahcubiyet duyacak karakter olmadığından, özür dileme veya "Böylesi ahlaksızlığı bir daha yapmayacağız" diye bir anlayışın bulunmadığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hatta cuma günü açılışını yaptığımız camimizle ilgili dahi birtakım saçma sapan iddialar ortaya atanlar çıktı. 'Doğru yerinden kalkana kadar, yalan dünyayı dolaşırmış.' Böyle bir söz var. Biz artık bu yalanlarla, bu iftiralarla uğraşmaktan inanın artık bıktık. Bununla birlikte gerek medya vasıtasıyla, gerekse halka ilişkiler birimlerimizle doğruyu milletimize anlatmaya devam edeceğiz. Bizim için önemli olan milletimizin vicdanında ibra edilmektir. Orada herhangi bir sıkıntımızın, kırık notumuzun inşallah bulunmadığına inanıyorum."

- "Afrika, tarihimizin ve vicdanımızın bize bir emanetidir"

Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin sadece 780 bin kilometrekare vatan toprağından ibaret olmadığını söyledi.

"Burası elbette ana vatandır. Ama bir de ana vatan kadar değerli, ana vatan kadar anlamlı, ana vatan kadar hassasiyetle üzerinde durmamız gereken coğrafyamız var" ifadelerini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların bir kısmıyla doğrudan akrabalık bağlarımız bulunuyor. Bugün ülkemizde Balkan veya Kafkas kökenli komşusu, arkadaşı, tanıdığı olmayan yok gibidir. Aynı şekilde Orta Asya'daki kardeşlerimizle soy birliğimizin ötesinde binlerce yıllık kültür birliğimiz, medeniyet birliğimiz var. Orta Doğu, Kuzey Afrika derseniz zaten 100 yıl öncesine kadar etle tırnak gibi olduğumuz, her şeyimizin müşterek olduğu coğrafyadır. Afrika, tarihimizin ve vicdanımızın bize bir emanetidir. Biz Amerika'daki yerlilerden kutuplardaki Eskimolara kadar dünyanın tüm mazlum ama onurlu kavimleriyle gönül bağı olan bir milletiz. Geçmişte, yakın zaman dilimlerinde, hakimiyet kurduğumuz coğrafyalarda, biz eser bırakırken diğer ülkeler, sömürge yarasından başka bir şey bırakmamışlar."

Bugün de Türkiye'nin çevresinde yaşanan hadiselere aynı anlayışla yaklaşıldığını dile getiren Erdoğan, Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da, Libya'da, Filistin'de tarihi misyona uygun duruş sergilenmeye çalışıldığını bildirdi.

- "Kobani ile ilgili hakkımda birçok iftira attılar"

Erdoğan, aynı hassasiyetle Türkiye'nin sınırları içinde 2 milyona yakın Suriyeli'nin barındırıldığını, buna rağmen bugün birçok iftira atıldığını söyledi.

"Kobani'den gelen dostlarımızı, 190 bin Kürt vatandaşımızı, daha doğrusu Suriye vatandaşını biz burada ağırlamadık mı? Onları yedirip içirmedik mi? Onları biz giydirmedik mi?" diyen Erdoğan, şu anda onlardan 70 bininin geri döndüğünü ancak diğerlerinin halen misafir olarak Türkiye'de yedirilip içirildiğini ve bakıldığını anlattı.

Erdoğan, "Bunu yaptığımız halde, dezenformasyonla Kobani ile ilgili hakkımda birçok iftira attılar. Biz Akdeniz'e 'Balık bilmezse halik bilir' anlayışıyla devam ediyoruz. Biz yapıyoruz iyiliği. Biz 'Ensarız' diyoruz ve muhacirlere kapımızı açıyoruz. Açmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

- "En kıymetli hazinemizi heba etmeye asla hakkımız yok"

Bu hasletlerin terk edildiği gün dünyaya, insanlığa ve daha önemlisi kişinin kendisine söyleyecek hiçbir sözünün kalmayacağını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunun için ülke olarak, millet olarak güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Demokraside, ekonomide, kalkınmada, savunma sanayinde, teknolojide velhasıl tüm alanlarda elde ettiğimiz her başarı, aynı zamanda kardeşlerimizin başarısıdır. Yine bizim yaşadığımız her sıkıntı, maruz kaldığımız her saldırı, aynı zamanda kardeşlerimizin üzüntü kaynağıdır. Ben bunu, gittiğim her yerde sayısız defa gördüm, yaşadım, hissettim. 12 Haziran'da Bakü Olimpiyat Stadı'nda binlerce kardeşimizin gözlerinde gördüğüm sevgiye, ocak ayında Mogadişu'da şahit olmuştum. Mayıs ayında Saraybosna'da, Tiran'da şahit olduğum sevgi yumağıyla, şubat ayı sonunda Medine'de de karşılaşmıştım. Gittiğim yerlerde karşılaştığım muhabbetin, sevginin, coşkunun, şahsımın nezdinde tüm milletimize karşı olduğunu biliyorum. Bizim bu en kıymetli hazinemizi heba etmeye asla hakkımız yok."

- "Başkanlık divanı belli olduktan sonra görevlendirmeyi yapacağım"

Erdoğan, 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan belirsizlik durumunun, en sağlıklı şekilde geride bırakılması gerektiğini söyledi.

Bu kritik dönemde Türkiye'nin önündeki meselelerin çözümü için inisiyatif alan, fedakarlık yapan herkesin, milletin gönlünde değer kazanacağına işaret eden Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şu anda hükümet kendi Meclis Başkanvekilini ve Grup Başkanvekillerini onlar da açıklayacaklar ve Meclis'te başkanlık divanı oluşacak. Bunlar bittikten sonra da Cumhurbaşkanı olarak ben görevlendirmeyi yapacağım. Ondan sonra da hükümet kurma süreci başlayacak. Görevi vereceğim de tabii ki en fazla milletvekiline sahip olan partinin genel başkanı olacaktır. Bunu da süratle, en kısa zamanda, başkanlık divanı belli olduktan sonra bu görevlendirmeyi yapacağım. Temenni ederim ki tüm siyasi partilerimizin ve onların genel başkanlarının bir sorumluluk duygusuyla hareket etmeleri ve bir an önce hükümetin kurulmasıdır. Meclis Başkanlık Divanı'nın kurulmasının ardından başlayacak olan koalisyon görüşmelerinin yapıcı bir şekilde yürütülmesini ve sonuçlandırılmasını temenni ediyorum."

- 400 kişi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam Beştepe'deki iftarda, çeşitli kesimlerden vatandaşlarla bir araya geldi.

Türkiye'nin değişik kentlerinden, farklı meslek gruplarına mensup yaklaşık 400 kişi, iftarda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlandı.

İftar davetlileri, öğrenciden öğretmene, işçiden memura, henüz bir işte çalışmayanlardan emekliye, çiftçiden esnafa, mühendisten mimara, bankacıdan doktora, din görevlisinden akademisyene, gaziden astsubaya kadar çeşitlilik gösterdi.

Davetli listesi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ziyaret için daha önceden mektup yazanlar, kendi çabalarıyla mesleklerinde başarılı olanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlerine çeşitli nedenlerle icabet edememiş kişiler başta olmak üzere, farklı vesilelerle gerçekleştirilen başvurular arasından yapılan seçimle oluşturuldu.

Listeyi oluşturma sürecinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından da yardım alındı.

(Bitti)

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara