Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, teröre karşı yürüttüğü mücadeleyi anaların da desteğiyle zafere taşıyacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye, teröre, şiddete gözünü kan ve kin bürümüş katil sürülerine karşı yürüttüğü mücadeleyi anaların da desteğiyle zafere taşıyacaktır' dedi

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-13 19:58:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, teröre karşı yürüttüğü mücadeleyi anaların da desteğiyle zafere taşıyacaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği 2019 Yılı Medya Oscar Ödülleri Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Kendi evlatlarını Paris'e, Londra'ya, Brüksel'e tatile gönderenler, analarından kopardıkları Kürt çocuklarını ölüme yolladılar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye, teröre, şiddete gözünü kan ve kin bürümüş katil sürülerine karşı yürüttüğü mücadeleyi anaların da desteğiyle zafere taşıyacaktır. Lafa gelince demokrasiyi, çocuk ve kadın haklarını, özgürlükleri kimseye bırakmayanlar, evlatları dağa kaçırılmış annelere sahip çıkmadı. Kandil'deki teröristlerin reklam ajansına dönüşen kimi medya kuruluşları bırakın Diyarbakır annelerine destek vermeyi, yaptıkları haberlerle bu masum eylemi itibarsız hale getirmeye çalıştı."

Erdoğan, terör ve şiddet konusunda ülke içindeki ideolojik bağnazlığın ortaya çıkmasını Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan ailelerin sağladığını söyledi.

Sosyal medya şirketlerinin kararları

Sosyal medya şirketlerinin, Türk mahkemelerinin terörü ve şiddeti öven hesaplarla ilgili kararlarının hemen hiçbirini uygulamadığını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sosyal medya lincine uğrayan insanların mağduriyetini giderecek hiçbir çabanın içine girmediler. Nasıl ülkemiz sınırları içinde teröre izin vermiyorsak, sanal dünyada da terör propagandasına, terörün zemin kazanmasına müsaade edemeyiz. İnsanımızın hak ve hukukunu gözetmede kendilerini hukukun üstünde gören sosyal medya şirketlerinin baskılarına boyun eğmeyeceğiz."

AA

Haber Ara