Dolar

32,5953

Euro

34,7829

Altın

2.416,49

Bist

9.645,02

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye büyüdükçe tehditlerin çapı da büyüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye büyüdükçe maruz kaldığımız tehditlerin çapı da büyüyor. Eğer biz tüm iddialarımızdan tüm hedeflerimizden vazgeçip yerimizde otursak şu yaşadığımız sıkıntıların hiçbiriyle karşılaşmayız. Ama kimse de bizi adam yerine koymaz' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-31 16:28:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye büyüdükçe tehditlerin çapı da büyüyor


AK Parti Düzce 6. İl Olağan Kongresi, Kalıcı Konutlar Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. İl Kongresine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın yanı sıra milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı.

"TÜRKİYE BÜYÜDÜKÇE MARUZ KALDIĞIMIZ TEHDİTLERİN ÇAPI DA BÜYÜYOR"

Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk milleti olarak asırlardır olduğu gibi bugün de vatanımızı korumak için gözümüzü kırpmadan şehadete yürüyecek inanca, imana, cesarete, dirayete sahip olduğumuzu gösterdik, gösteriyoruz. Türkiye büyüdükçe maruz kaldığımız tehditlerin çapı da büyüyor. Eskilerin dediği gibi, 'Büyük başın derdi büyük olur.' Eğer biz tüm iddialarımızdan, tüm hedeflerimizden vazgeçip yerimizde otursak ne söylenirse boynumuzu büküp yapsak inanın bana şu yaşadığımız sıkıntıların hiçbiriyle karşılaşmayız. Ama kimse de bizi adam yerine koymaz. Ama biz bunu yapamayız. Biz zillete asla rıza gösteremeyiz. Biz beşer planında hiçbir gücün karşısında bugüne kadar eğilmedik. Biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz. Başka türlü asla. Biz haksızlık karşısında sessiz ve tepkisiz kalamayız. Bizim inancımıza, fıtratımıza ecdadımıza tüm değerlerimize terstir. Milletimizin de kesinlikle böyle bir duruş istemediğini biliyoruz" ifadelerine yer verdi.

"EN BÜYÜK SAVUNMA TAARRUZDUR"

En güçlü çıkışın, en büyük savunmanın taarruz olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tehditler ne kadar büyük olursa olsun mücadeleden asla vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz. Sultan Alparslan Malazgirt'e doğru ilerlerken en az beş kat kalabalık bir Bizans ordusunun olduğu haberi gelir. Alparslan'ın cevabı şu olur; 'Ne güzel demek ki biz de onlara yaklaşıyoruz.' Daha bizim böyle bir ecdadımız var. En güçlü çıkış unutmayın ve askeriyede de bunu hep öğretirler savunma, taarruzdur. İşte ecdadımız da bunu yaptı, biz de bunu yapıyoruz. Ülkemize yönelik tehditlerin ve saldırıların büyüklüğüne bakınca biz de diyoruz ki; 'Ne güzel; demek ki bizi böyle görüyorlar. Bizden bu derece çekiniyorlar.' Hayatımızın hiçbir döneminde karşımızdakilerin cüssesine bakıp da mücadeleden kaçmadık. Dışarıdan bakanların en küçük ihtimal vermedikleri dönemde azimle ve inançla çalışarak İBB'yi kazandık. Kimsenin sözünü dahi etmek istemedikleri dönemde partimizi kurup ilk seçimde 16 ayda iktidara geldik. Türkiye'nin 15 yılda kat ettiği mesafenin anlamını kavramak için aynı tarihlerde benzer şartlarda olduğumuz ülkelere bakmak lazım. Bizim 3 kat büyüdüğümüzde onlar anca yüzde 30 büyüme gösterdiler. Milletimiz bizi büyüme, güçlendirme görevini verdi. Bu sorumluluğun hakkını vermek için nerede ne zaman hangi engelleri aşmamız gerekiyorsa yapmada kararlıyız" dedi.

"HAYIR KAMPANYASININ İÇİNDE OLANLARDA BERABER OLDUĞUMUZ ARKADAŞLARIMIZIN DA OLMASI BİZİ AYRICA ÜZDÜ"

16 Nisan referandumunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "16 Nisan'da ne oldu gördünüz değil mi? Biz 'Evet' kampanyasını sürdürürken ne yazık ki birileri de tabii 'Hayır' kampanyasını sürdürdü. 'Hayır' kampanyasının içinde olanlarda beraber olduğumuz arkadaşlarımızın olması bizi ayrıca üzdü. Hiç önemli değil. Kişi sevdikleriyle beraber haşrolunacaktır. Siyaset boşluk kabul etmez. Şayet biz vatandaşlarımıza gidip kendimizi, yaptıklarımızı, yapacaklarımızı doğru şekilde anlatmazsak birileri gider bizi bin bir yalan ve iftirayla başka türlü anlatır. Birileri gider Bolu Dağı tünelini gider patateslerle doldurmaya çalışır, doğalgazla doldurmaya çalışır. Fakat biz bu aklıevvellere işin doğrusunu anlattık. Bolu Dağı'nın nasıl geçilebileceğini gösterdik. Çünkü biz bu yanlışlara izin vermezdik ve vermedik. Bunun için şimdiden çalmadık kapı, sıkmadık el, dokunmadık yürek bırakmayacak ve bu şekilde çalışmalara devam edeceğiz" dedi.


Haber Ara