Dolar

32,3649

Euro

35,1705

Altın

2.324,87

Bist

9.079,97

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi hazırlığı böyle duyurdu: Müjdesini buradan vermek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi açılışında konuştu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-30 16:34:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi hazırlığı böyle duyurdu: Müjdesini buradan vermek istiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi Açılış Törenine katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

- Gazi Mustafa Kemal'i ve kahraman silah arkadaşlarını minnetle yad ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 98 yıl önce her türlü yokluk, imkansızlığa rağmen şehitlerimizin destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla kazanan bu zaferlere sahip çıkıyoruz. Malazgirt'e nasıl sahip çıkıyorsak, bu toprakları ebedi vatanımız kılan Büyük Zafer'e de aynı samimiyetle, aynı heyecanla sahip çıkıyoruz. Malazgirt ne kadar bizimse, İstanbul'un fethi ne kadar bizimse, Çanakkale de aynı şekilde bizimdir, Dumlupınar da Sakarya da bizimdir. Bu zaferlerin hepsi şehitlerimizin mübarek kanlarıyla bu topraklara vurduğumuz bir mühürdür.

- Ortak değerlerimiz arasında bölücülük yapanlar, tarihimizin bir bölümünün arkasına saklanarak diğerini kötüleyenler, Gazi Mustafa Kemal'in hizmetlerini anlatmak için başkalarına kin kusanlar bu ülkeyle bağını koparmış zavallılardır. İnsanlarımızı birbirine düşürmek isteyenler, bu ülkenin topraklarına nifak tohumu ekenler, gereken cevabı yine milletimizden alacaktır. Her konuyu istismar aracı haline getirenlerin 30 Ağustos gibi, Cumhuriyet, millet, memleket gibi bir dertlerinin olmadığının farkındayız.

- Büyük Zafer'in 98. yıl dönümünü savunma sanayiimizin geldiği seviyeyi gösteren böyle bir programla kutlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

- Zaferler, bu eserlerle kutlanır, lafla değil. Bize çok daha ileri eserler yakışır. Bunları da yapacak mıyız? Evet, yapacağız. Günümüzde savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan ülkelerin istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir.

"Son 5 senede 350 civarında yeni proje başlattık"

- Sakarya'daki tank palet fabrikamızı diline dolayanlar, bu ülkeyi 2002'ye kadar yüzde 70 dışa bağımlı hale getirenlerdir. Son 18 senede felç olmuş savunma sanayiimizi yeniden ayağa kaldırdık. 2002 yılında 62 savunma projesini üretirken bugün bu sayı 700'e yaklaştı. Sadece son 5 senede 350 civarında yeni proje başlattık.

- Harekatlarımızla güney sınırımız boyunca kurulmak istenen terör koridorunu boşa çıkardık. Irak'ta ve Suriye'de de bölücü terör örgütüne nefes aldırmıyoruz. Teröristleri inlerinde buluyor, imha ediyoruz.

- Kendi üretebileceğimiz ürünlerin yurt dışından tedarik edilmesine asla razı değiliz. Elimizdeki sınırlı kaynağı, savunma sanayiimizi güçlendirmek için kullanmak birinci önceliğimiz olmalıdır. Ülkemizi savunma sanayiinde devler ligine taşıyacağınıza inanıyorum.

- ATMACA Gemisavar Füzesi, ülkemizi gemisavar üretebilen 5 ülke arasında dahil etmiştir.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara