Dolar

32,3342

Euro

35,1881

Altın

2.247,61

Bist

8.718,11

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Spekülasyonları yapanlara gereken bedeli ödeteceğiz

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bunlar gerçekten ihanet şebekesi ama biz bunlara yüz vermeyeceğiz, bu tür spekülasyonları yapanlara da gereken bedeli ödeteceğiz.' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-13 14:40:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Spekülasyonları yapanlara gereken bedeli ödeteceğiz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 10. Büyükelçiler Konferansı katılımcılarına verilen öğle yemeğinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün yaşadığımız hadisenin ne 1994, ne 2001, ne 2007 kriziyle bir ilgisi yoktur. Gerçekten bambaşka bir durumla karşı karşıyayız." dedi.

"Türkiye'nin ekonomik dinamikleri sağlamdır, güçlüdür, yerindedir ve yerinde olmaya da evelallah devam edecektir." diyen Erdoğan, "Terörden ekonomik manipülasyonlara bir dizi operasyona maruz kalmamızın en önemli sebebi, milli menfaatlerimiz noktasında tavizsiz bir tutum takınmış olmamızdır." ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Bunlar gerçekten ihanet şebekesi ama biz bunlara yüz vermeyeceğiz, bu tür spekülasyonları yapanlara da gereken bedeli ödeteceğiz." dedi.

"NATO müttefiki olarak ciddi bedeller ödemiş bir devlete karşı her alanda böylesine düşmanca tavır içine girilmesinin hiçbir makul gerekçesi yoktur." ifadesini kullanan Erdoğan, "Burada amaç, üzüm yemek değil bağcıyı dövmek hatta mümkünse bağcının dişlerini dökmek, ciğerini de sökmektir. Bunların yapmak istediği bu." dedi.

Erdoğan, "Küresel sistemin kabadayıları, bedeli kanla ödenmiş kazanımlarımıza hoyratça, destursuzca el uzatamaz." diye konuştu.

Haber Ara