Dolar

32,5679

Euro

34,9034

Altın

2.440,07

Bist

9.645,02

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nedim Urhan'ı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaretinin ardından, geçtiğimiz gün Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü evinde ziyaret etmişti. Bu ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Milli Görüş çevresinde tanınan Nedim Urhan ile görüştüğü belirtildi

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-21 16:22:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nedim Urhan'ı ziyaret etti

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü Milli Görüş geleneğinin önde gelen isimlerinden Nedim Urhan ile görüştüğünü yazdı. Selvi, Urhan'ın Milli Nizam Partisi'nin kuruluşundan bu yana Erbakan'ın yanında yer aldığını ve hâlâ Saadet Partisi çizgisinde devam ettiğini hatırlattı. Nedim Urhan'ın 2002 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden emekli olduğu biliniyor. Selvi yazısının devamında Erdoğan'ın eski bakanlardan Recai Kutan'ı da ziyaret edeceğinin söylendiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde de vefat eden eski başbakan Necmettin Erbakan'ın kabrini ziyaret etmişti.

download_21

Doç. Dr. Nedim Urhan kimdir?

1935 yılında Artvin'de dünyaya geldi. İlköğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra İstanbul'a geldi. Burada İmam Hatip'te öğrenim gördü.

İmam Hatip'te Ali Haydar, Gönenli Mehmet, Ömer Nasuhi Bilmen ve İsmail Efendi gibi alimlerden Hafızlık, Fıkıh, Akaid, Hadis, Aşere Takrip ve Arapça İlimleri üzerine eğitim aldı. Sonrasında Yüksek İslam Enstitüsünü tamamlayarak Türkiye'nin çeşitli illerinde İmam hatiplik ve öğretmenlik yaptı. Uzun yıllar boyunca Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeliğinde görev aldı.2002 yılında Üniversiteden emekli olan Doç. Dr. Nedim Urhan, halen konferans, seminer ve gençlik faaliyetlerine katılmaya devam etmektedir.

Haber Ara