Dolar

32,3764

Euro

35,0246

Altın

2.326,54

Bist

9.142,40

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi Londra'ya gidiyor: Dörtlü zirve ve S-400 gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün (2 Aralık) İngiltere'nin başkenti Londra'da NATO Zirvesi'ne katılacak. S-400 konusunda üst düzey görüşmeler yapılacağı bildirilirken, zirve, Türkiye, İngiltere, Fransa ve Almanya liderlerinin katılacağı dörtlü zirveye de ev sahipliği yapacak.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-02 08:35:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi Londra'ya gidiyor: Dörtlü zirve ve S-400 gündemde

NATO Zirvesi bugün (2 Aralık) İngiltere'nin başkenti Londra'da toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirveye katılmak üzere 3-4 Aralık'ta Londra'da olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Londra'daki temaslarının en önemli gündem maddelerinden biri Suriye olacak. Cumhurbaşkanı, müttefiklerinden, IŞİD ile mücadele bahanesiyle PKK'nın Suriye kolu YPG'ye verilen desteğin kesilmesini isteyecek.

GÜVENLİK PLANLARI KONUŞULACAK

NATO Zirvesi'nin gündeminde Türkiye, Baltık ülkeleri ve Polonya'ya ilişkin güvenlik planları da var. Ankara'da düzenlenen NATO Konseyi toplantısında onaylanan planda YPG de yer alıyor. Ancak, ABD başta olmak üzere bazı ülkelerin bu plana çekince koyduğu belirtiliyor. Diplomatik kaynaklara göre Türkiye, kendisine yönelik tehditlere ilişkin savunma planı yayınlanmadan başka bir ülkenin savunma planına onay vermeyeceği açıkça dile getirdi.

DÖRTLÜ ZİRVE GÜNDEMDE

Londra; Türkiye, İngiltere, Fransa ve Almanya arasında dörtlü zirveye de ev sahipliği yapacak. Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelecek. Burada da NATO ile ilişkilerin kapsamlı bir şekilde ele alınması bekleniyor. Suriye konusu da dörtlü zirvenin önemli gündem maddesini oluşturacak.

ERDOĞAN, GÜVENLİ BÖLGE'YE DESTEK İSTEYECEK

NATO Zirvesi sırasında Türkiye ile ABD arasında S-400 füze savunma sistemi konusunda anlaşmazlığın çözümü için de üst düzey temasların olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Suriyeli mültecilerin geri dönüşü için hazırlanan Güvenli Bölge İmar Planı'na da destek isteyecek.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara