Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

26. Dönem 3. Yasama Yılı başlıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-01 14:19:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Genel Kurul'a seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise şöyle konuştu:

Kurtuluş Savaşı'nı sevk ve idare eden, 15 Temmuz'da çifte gazilik ünvanı alan Meclisimize yeni yasama yılında başarılar diliyorum. 15 Temmuz'da TBMM'nin ve Genelkurmay Başkanlığı binası çevresinde 34 vatandaşımız şehit olmuştur.

15 Temmuz gibi felaketler ülkelerin birliklerinin adeta test edildiği imtihanlardır. Biz devlet ve millet olarak bu imtihanı alnımızın akıyla verdik. Artık ihanet ortaklarının işi çok daha zordur.

15 Temmuz artık bizim tıpkı Malazgirt, İstanbul'un fethi, Çanakkale gibi hepimizin ortak bir değeridir. Bu değere saygı duyan herkes milletimizin gönlünde yücelir. Bu değeri önemsizleştirmeye çalışan herkes de milletimizden hake ettiği cevabı alır.

YENİ YÖNETİM SİSTEMİ

Yasama, yürütme ve yargı arasındaki ilişkiler yeni sistem ile netleşti. Yasalar cumhurbaşkanlığı kararnamesinin üzerinde olacaktır. Türkiye milli iradenin bu derece güçlendirildiği bir sisteme kavuşmuştur.

Meclisimiz ve hükümetimizin önünde çok önemli bir görev var. Uyum yasaları başta olmak üzere yeni sistemin hayata geçmesini sağlayacak düzenlemeler için derhal çalışmalar başlamalı.

'TEK BİR YATIRIMIMIZI ERTELEMEDİK'

Dört bir yanımızın istikrarsızlıkla çevrili olduğu bir dönemde hem kendimizi korumamız hem de yatırımlarımız yapmamız önemli bir başarıdır.
Türkiye tek bir yatırımı ertelememiştir. Hükümet'ten beklentim kamu mali disiplininde taviz vermeden, vatandaşımızı günlük hayatını kolaylaştıracak tedbirler almasıdır.

Kafa karıştıracak gereksiz adımlardan kaçınılması büyük önem arz etmektedir. Tezkere konusunda, bir parti hariç, Meclis'teki birlik ve beraberliği takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Önümüzdeki günler de milli konularda bu dayanışmanın çok daha sık sergileneceğini ümit ediyorum.

OLAĞANÜSTÜ TEHDİTLER OLAĞANÜSTÜ TEDBİRLER GEREKTİRİR'

Yargının terör örgütü olarak tanımladığı yapıları doğrudan ya da dolaylı desteklemeyi hiç kimseye yakıştıramam. OHAL uygulamasına yönelik bir takım nitelemeler var ki gerçekten kabul edilebilir değil.

Türkiye'nin olağanüstü tehditlerle karşı karşıya olduğunu kim inkar edebilir? Olağanüstü tehditler olağanüstü tedbirler gerektirir. Bugüne kadar terör örgütleri ve mensupları dışında OHAL'den zarar gören olmamıştır.

KUZEY IRAK REFERANDUMU

Irak ilk Körfez savaşından bu yana istikrara kavuşamamış bir ülkedir. IŞİD tehdidinin ilk patlak verdiği yer olan Irak'taki mezhep gerilimi pek çok sorunun ana kaynağıdır. Kuzey Irak yönetiminin yaptığı referandumun herhangi bir karşılığı yoktur. Bu süreçten ne Kürtlere ne Araplar ne Türkmenlere ne de diğer gruplara bir sonuç çıkmayacağı açıktır. Sınırlarımızın hemen başında hem Irak halkı hem de Türkiye başta olmak üzere tehdit oluşturacak bir fitne kuyusunun kazılmasına bir göz yumamayız. Kuzey Irak yönetimi eninde sonunda hüsrana uğramaya mahkumdur. Bu adımı cesaretlendirecek herhangi bir destek beyanının şu ana kadar gelmemiş olmasını önemli buluyorum.

Terör örgütleri ile mücadelemizde bizi en çok hayal kırıklığına uğratanların başında AB ülkeleri geliyor. Biz diyoruz ki, PKK bölücü bir örgüttür, terör örgütüdür, devletimizi yıkmaya çalışmaktadır. Biz diyoruz ki, FETÖ bir ihanet çetesidir. Başlattığı darbe girişiminde 250 vatandaşımız şehit olmuştur.

 

Haber Ara