Dolar

32,5170

Euro

34,9440

Altın

2.439,02

Bist

9.716,77

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATV-A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-15 20:09:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

KUZEY IRAK'TAKİ REFERANDUM

Barzani'nin açıklaması çok yanlış. Akıl tutulmasından öte görüyorum. 22 Eylül'deki MGK'da karar vereceğiz.

Barzani, bizim ne düşündüğümüzü çok iyi biliyor. Yaptığı açıklama çok yanlış.

Barzani'nin en zor anlarında oradaki yönetimin yanında olduk, hala da yanındayız. Bu olanlar bizi yeni karar sürecine itti. Amerika dönüşü Ayın 27'sinde yapılacak olan MGK toplantısını referandumu da içine alacak şekilde 22'sinde yapacağız.

Nihai kararımızı 22 Eylül'deki MGK ve Bakanlar Kurulu'nun ardından çok açık net görecek.

ARAKAN BÜYÜK FELAKET

Arakan'daki olaylar büyük bir felaket. Büyük bir dram. Gerek eşim gerekse Dışişleri Bakanımızdan aldığımız bilgiler çok acı. Bizim hedefimiz Bangladeş'e çadırın moderni olmaz ama buradaki çadırlara nazaran daha modern yerler çadırlar kuralım. Burada aynı zamanda hastanelerimizi mutfaklarımızı kuralım. İlacı vesaireyi biz onları zaten çözer hallederiz.

Ve biz bunların alımlarını Bangladeş'ten yapacağız söyledik hem de Bangladeş'in ekonomisine de katkı sağlarız. Bununla ilgili şimdi cevap bekliyoruz.

İNLERİNE GİRECEĞİZ

Bu ifadeleri görüyorsunuz. Al birini vur ötekine. Biri diyor ki; senin İHA'ların nerede, öbürü diyor orada piknik yapıyorlar,  biri çıkıyor bunlar terörist de olabilir diyor. Sen burada kimin avukatlığına soyunuyorsun. Benim burada bu kadar Mehmetçik'im şehit ediliyor. Benim vatandaşlarım şehit ediliyor. Veznecilerde şehit edilen benim vatandaşlarım değil miydi sivil değil miydi bunlar onların silahları mı vardı ey Kılıçdaroğlu? Kızılay'daki meşhur bomba olayı neyin nesiydi. Yahu siz ne utanmaz adamsınız. Nasıl bunları konuşuyorsunuz. Bütün bunlar olacak biz hala teröristlerin olduğu yerlerde inlerde mağaralarda bunları izleyeceğiz. Yok öyle şey. İnlerine gireceğiz inlerine. Biz Kılıçdaroğlu'nun ağzıyla geri vitese takamayız. Diğeri zaten tam terörist ağzıyla konuşuyor.

İSTEDİĞİN KADAR ÜZÜL

Attığımız milli İHA adımları bunları rahatsız ediyor. Kılıçdaroğlu istediğin kadar üzül. Yanındakinin ismini zaten vermeyeceğim. Sen de istediğin kadar üzül. Terörün yandaşları istedikleri kadar üzülsünler. Bu mücadeleyi sonuna kadar tek terörist kalmayıncaya kadar devam ettireceğiz. Bu ülkenin huzuru mutluluğu için buna ihtiyacımız var. (Kılıçdaroğlu'nun terörü bitireceğim sözleri üzerine) Bu anlayış bu kafa neyle bitirebilir bu işi?

ŞİMDİ HEDEFİMİZ İDLİB

Artık Türkiye güvenliğinde çok ileri aşamalara gelmesi şart. YPG'ye 3 bin TIR dolusu silah gitti. Bunlar para falan da vermedi. Kuzey Suriye'de PYD/YPG'ye veriyorlar aynı zamanda ABD'nin askerlerine de veriyorlar. Adı ne Rakka operasyonunda DEAŞ'a karşı mücadele. Şimdi Rusya ile görüşmelerimizi yaptık. İdlib'in huzuruna yönelik şu anda bunu Rusya ile birlikte götürüyoruz. Temenni ederim ki burada da hedeflerimize ulaşırız.

BİZ SEVGİ İÇİN GELDİK

Bu zat nerede kiminle nasıl kavga edilir edilmez bu kavga için adeta yaratıldım havasında. Ama biz sevgi için geldik. 15 Yıldır biz bunun mücadelesini verdik. Birliğin beraberliğin bu ülkede özellikle dayanışmanın barışın egemen olması için bir mücadele veriyoruz. Tabi bütün bunlarımız bu hedeflerimiz sevgi arayanlar içindir barışı arayanlar içindir. Aynen şu anda Gabar'da Cudi'de Bestler Deresi'nde vatandaşıma saldıranlar hangi tuzakları kuruyorsa biz de aynı tuzaklarla onlara gereken cevabı vermeyi biliriz. Sayın Kılıçdaroğlu aynı anlayışı ile yoluna devam etsin. Biz de bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Benim ülkemin birlik beraberlik anlayışı hamdolsun çok iyi konuma geldi. Eski Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu yok. Biz şimdi yeni bir atmosfer oluşturuyoruz. Orada şimdi geceleri sokağa çıkmama gibi bir durum yok. Artık vatandaşlarımız da geceleri dışarıya çıkabiliyor.

TUĞLUK AİLESİNİN CENAZESİ

Ben süreci yakından takip ettim. Oraya gelenler arasında alkollü olanların olduğu da söylendi bana. Çok yanlış bir yaklaşım tarzı. Bizim dinimizde değerlerimizde siz kalkıp da defnedelien bir insanın mezarına yönelik seversin sevmezsin böyle bir müdahale tarzı yoktur. Bu bir annedir ve evladı da cezaevinden yasal olarak iznini almış annesinin defin merasimine gelmiştir. Konuyu İçişleri Bakanım bana ilettiğinde ben de kendisine şunu söyledim Bu zaten bizim değerlerimizde böyle bir şey yok. Böyle bir şeye hakları da yok. Bence siz mevtanın sahiplerine şunu teklif etseniz. Biz kendilerine uçak tahsis edelim memleketlerine gönderelim kendi topraklarında defnetsinler bu arada beni tekrar Süleyman Bey aradı 3 yer düşünüyorlar dedi. Elazığ, Tunceli, Mersin ben de dedim ki memleketi neresi ise onu teklif et dedim. Tunceli olduğunu söyledi. Kendileri de uçakla değil otobüsle gideceklerini söylemişler. Ben de o zaman tüm güvenlik tedbirlerini alın dedim.

SAĞLIKTAKİ BÜYÜK DÖNÜŞÜM ORTADADIR

Bu Okmeydanı SSK hastanesi bizim Kasımpaşa'da oturduğumuz yere yakın olan hastane idi. Erkenden gider numara alırdık. Eşim olsun çocuklarım olsun oraya gidebilmesi için. O numarayı alabilmek için erkenden giderdik. Yoksa mümkün değil. Kuyruklar gerçekten çok çok uzun, hijyen diye bir şey yok. Hasta ziyaretine giderdik bir odada 4-5-6 hasta vardı. Tuvaletler serum şişeleri kan falan onlar içerisinde, oraya sağlam girseniz hasta çıkarsınız. Şimdi bizim bu yaptığımız şehir hastaneleri hatta diğer hastanelerimiz bunlara çok dikkat ediyoruz. Biz hastalarımızı taşırken ambulans yoktu, şimdi helikopterle ambulans uçaklarla taşıyoruz. İlaç meselesi, ilaçlarda hastanenin kendi eczanesi vardı o zamanlarda doktor 4-5 ilaç yazardı ikisini bulur üçünü bulamazdınız ne yapacaksın git dışarıdan al. Şimdi nasıl git istediğin eczaneden al ilacını.

TEOG'UN KALDIRILMASI LAZIM

Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik? Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı. Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün. Gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına. Üniversite imtihanında da sosyalde, sayısalda başarı durumun neyse bu başarıya göre girmen gereken yer nereyse girersin.

TRUMP İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Astana'da olduğu sırada ABD Başkanı Trump'ın kendisini aradığını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ben başka konular zannettim, meğerse bu konularla ilgiliymiş. Orada kendisine bir ara, telefon görüşmemizde bunlardan üzüntümü söylemiştim. 'Ben ilgileneceğim' filan dedi. Görüşmemizde dedi ki 'Ben bundan dolayı çok üzgünüm. İncelettim ama bu federal devletin değil, eyalet devletinin güvenlikçilerinin yaptığı bir yanlış. Direkt bunlar bana bağlı değil ama ben bu işi yakın takibe alarak araştıracağım, inceleyeceğim' dedi. Ben de kendisine teşekkür ettim ve 21'inde de inşallah yüz yüze zaten bir görüşmemiz olacak. Bu görüşmede bunların detaylarını, teferruatını görüşmemiz gerekecek zaten. Çünkü hakikaten bu süreçle ilgili sıkıntılı bazı yaklaşımlar var. Amerika'da Trump yönetiminin altında bu tür bazı mercilerin attığı yanlış adımlar, ister istemez tabi ki Sayın Trump yönetimini de gölgelemektedir. Herhalde buna da fırsat verilmemesi gerekir diye düşünüyorum."

ÖĞRENCİ BURSU

 Bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs 470 TL olarak ödenecek.

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Şu anda gündemimizde bedelli askerlik konusu yok. Ciddi manada asker kadrosunda eksilme var. Vatansever evlatlarımızı  askere bekliyoruz.

Haber Ara