Dolar

32,5877

Euro

34,8539

Altın

2.496,12

Bist

9.657,76

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısında konuştu. 2019 seçimlerinin önemine işaret eden Erdoğan, 'Bize dava adamı, milletin adamı olarak görev yapacak AK Parti kadroları lazım' ifadelerini kullandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-06 14:31:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen İl Başkanları toplantısında konuştu

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Dün vefat eden AK Parti Giresun İL Başkanımız Hasan Ali Tütüncü kardeşimizin ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

2019 SEÇİMLERİ

Bize dava adamı, milletin adamı olarak görev yapacak AK Parti kadroları lazım.

Mart 2019 ve Kasım 2019 bizim için önemli seçimler. Bunun için her aşamada çok titiz davranmalı, en küçük bir lekeye, en küçük bir zayıflığa izin vermemeliyiz.

MUHALEFETİN KULLANDIĞI DİL

"Türkiye'nin en büyük şanssızlığı, çapsız, ruhsuz, plansız, projesiz ama bir o kadar da muhteris bir ana muhalefet partisine sahip olmasıdır. Anamuhalefet partisi, programı ve gayretiyle milletimizin gönlünü kazanarak iktidara gelmek yerine, AK Parti ve şahsımızla birlikte Türkiye'nin de kaybetmesi pahasına yönetimi ele geçirme anlayışıyla hareket ediyor. Dil, normal bir muhalefet dili değil adeta bir terör örgütü dili.

Daha çok çalışarak en iyi kadroları göreve getirerek daha çok proje üretme çabası içinde olmalıyız. Bu yürüyüşe ayağını uyduramayan kim varsa başta bakanlarımız olmak üzere kenara koymamız lazım. Bu yürüyüşe engel mi oluyor? Kenara koyacağız. Millete hizmette laubalilik mi yapıyor? Kenara koyacağız. Millete hizmette her türlü yolsuzluğa bulaşan mı var? Kenara koyacağız. Buralarda dikkatli olmaya mecburuz."

ARAKAN'DAKİ BUDİST TERÖRÜ

Dünyanın neresinde olursa olsun yardım bekleyenlere el uzatmanın derdinde olduk. Türkiye milli gelirine oranla en fazla kalkınma yardımı yapan ülke olmuştur.

Arakan bizim için meçhul bir yer, hiçbir ilgimizin olmadığı bir coğrafya değildir. Arakan'daki sıkıntının, uzun geçmişi olan, karmaşık sebepleri bulunan meselelerden kaynaklandığını elbette biliyoruz. Medyada, özellikle de sosyal medyada dolaşan görüntülerin, haberlerin pek çoğunun da Arakan'la ilgisi yoktur. Bu resimlerin bir kısmı bizdeki Gezi olayları ve bölgedeki çukur eylemleri dahil birçok olayda kullanmıştır. Bölge ile ilgili provokasyonlar sadece medyayla da sınırlı değildir.

Dün ben Başkan'la bir görüşme yaptım. Görüşmeden sonra kapıları açtılar. Ve TİKA yardım götürüyor. Bugün de Dışişleri Bakanımız Bangladeş'e geçiyor. Eşim, oğlum, bunun yanında Fatma Betül Sayan kardeşimiz, Genel Başkan Yardımcımız Ravza hanım, bir heyet olarak bu gece Bangladeş'te olacaklar. Bu kampları dolaşıp yardım dağıtacaklar. Bu ilk etap. İkinci etapta da 10 bin ton yardım dağıtılacak. Önümüzde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu var. Ayın 17'sinde oradayız. Orada da bütün yapacağımız görüşmelerde önemli bir gündem maddemiz olacak. Arakan meselesini Kazakistan'da yapılacak İslam İşbirliği Teşkilatı'nda da dile getireceğiz. Myanmar yönetimini bu meselenin insani bir zeminde çözüm konusunda teşvik edeceğiz."

ABD KUZEY KORE GERİLİMİ

Kuzey Kore'nin füze denemelerinden kaynaklanan gerilimi kaygıyla ve yakından izliyoruz. Kuzey Kore'yi gerilimi tırmanmadan durdurmaya çağırıyoruz.

TÜRK DÜŞMANLIĞI

Türkiye, resmi devlet politikası olarak AB üyeliği stratejik hedeflerinden vazgeçmedi. Almanya'nın Türkiye karşıtlığını seçimlerinin ana teması haline getirmesinden rahatsızlık duyuyoruz. Gün ola harman ola. Bu şahıslar benim yüzüme nasıl bakacak? Akşam yatıyorlar, sabah kalkıyorlar Türkiye, Erdoğan. Erdoğan size ne yaptı?

Siz seçiminizi yapın. Kim kazanırsa kazansın. Bizi ilgilendirmiyor. Ama ben Almanya'daki soydaşlarıma yalnız şunu söylüyorum: Demokratik haklarınızı kullanırken Türkiye düşmanlarına oy vermeyin."

AYRINTILAR GELİYOR...

Haber Ara