Dolar

32,3310

Euro

35,0504

Altın

2.284,79

Bist

8.979,85

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın spor ve sanat dünyasından isimlere verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın spor ve sanat dünyasından isimlere verdiği iftar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 15:18:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın spor ve sanat dünyasından isimlere verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Huber Köşkü'nde spor ve sanat dünyasından isimlere verdiği iftar yemeğine katılan spor dünyasından ünlü isimler, davetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Erdoğan'ın iftar yemeğine spor dünyasından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, eski A Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Denizli, eski milli futbolcular Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin, Rıza Çalımbay, Tanju Çolak, basketbolcu Hidayet Türkoğlu, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Burcu Çetinkaya ve yapımcı Acun Ilıcalı'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik bir davetli topluluğu yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar programıyla ilgili AA'ya değerlendirmede bulunan Hidayet Türkoğlu, Kenan Sofuoğlu, Tanju Çolak ve Hakan Ünsal, davetten dolayı mutlu olduklarını belirttiler.

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini iftara davet ettiği için çok gururlandığını kaydetti.

Hidayet, güzel bir iftar geçirdiklerini ifade ederek, "Orada bulunmak, Cumhurbaşkanımız tarafından davet edilmek bizi gururlandırdı. Cumhurbaşkanımızın daveti, bizlere duyduğu sevgiyi gösterir. Beni de layık gördüğü için çok mutlu oldum" dedi.

Erdoğan'ın iftar programına katılanlara, günün anısına Prof. Dr. Celaleddin Vatandaş tarafından kaleme alınan "Hazreti Muhammed'in (S.A.V) hayatı ve İslam Daveti" isimli eserini hediye etmesiyle ilgili ise Hidayet, "Kadir Gecesi öncesi o kitabı vermesi bizi daha da mutlu etti. Kitabı yavaş yavaş okumaya başladım. Peygamber efendimizin hayatını böylelikle daha da öğrenmiş olacağız" şeklinde konuştu.

- Sofuoğlu: "Rabbime şükrettim"

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, güzel ve anlamlı bir organizasyonda yer aldığını söyledi.

Erdoğan'ın özellikle oğlu Hamza'nın beyin kanaması geçirdiğinde yakından ilgilendiğini belirten Kenan, "Oğlumun İstanbul'a naklinin sağlanmasında yardımcı olmuştu. 2,5 ay oldu durumu hala kritik ama bize umut oldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza bunun için teşekkür etmek istiyordum ve iftarda ilk olarak bunu yaptım. Cumhurbaşkanımız da Hamza'nın durumunu sordu, bilgi aldı" diye konuştu.

Kenan Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı'nın masasına davet edildiğini ve birlikte iftar yaptıklarını belirterek, "Spor ve sanat dünyasından birçok insan vardı. Beni masaya davet etmeleri ayrı bir onur ve gururdu. İftar yaparken aklımdan ailemden çok kayıplar verdiğim, oğlumun komada olması, babamın motosiklet tamir atölyesinden dünya şampiyonluğuna ulaşmam geldi. Aynı masada Cumhurbaşkanı ile bana iftar nasip eden Rabbime şükrettim. Cumhurbaşkanımız, beklentilerini anlattı. Konuşmalarının ardından o masada oturmaya, Türkiye'ye layık olmaya çalışma duygularım daha arttı. Avrupa'da yarışmalara katıldığımda hissettiğim duyguların daha çok artacağına inandım" ifadelerini kullandı.

- Ünsal: "Kitabı kendisi özellikle tavsiye etti"

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD) Başkanı Hakan Ünsal, iftar yemeğinin verildiği Huber Köşkü'ne ilk defa gittiğine dikkati çekerek, "Çok nezih ve seçkin bir ortam vardı ama bir tarafı itibarıyla evimizde gibi rahattık. Sayın Cumhurbaşkanı da bizi öyle karşıladı. Hoş ortam vardı. Hem sanat hem spor camiasından isimlerin katılımıyla keyifli geçti. Cumhurbaşkanımız neredeyse herkesle tek tek ilgilendi" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hazreti Muhammed'in (S.A.V) hayatı ve İslam Daveti" isimli eseri hediye etmesi konusunda Hakan Ünsal, şunları söyledi:

"Hediyeler, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından verildikten sonra her anlamda çok değerli. Kitabı kendisi özellikle tavsiye etti. Peygamber efendimizin hayatını anlatan bir kitap. Güzel bir çalışma. Çok faydalı olacağına inanıyorum. Bunun yanında erkeklere kravat ve kadınlara fular hediye etti. Eşim ve ben bu hediyeleri çok beğendik."

Bir zamanlar Samsunspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'de oynayan ve gol kralı olan Tanju Çolak, iftar yemeğinin çok sıcak ve samimi bir ortamda geçtiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın içtenliği, samimiyeti, sıcaklığı ve karizması çok fazla. O insanları kendisinden başkası toplayamaz. Türkiye'nin önde gelen sanatçılarını ve sporcularını toplamak kolay değildir. Hepsi dalında bir numara. Herkes Sayın Cumhurbaşkanımızı saygıyla dinliyor" ifadelerini kullandı.

Kendilerine hediye edilen kitap konusunda Çolak, "Ayrıca kravat hediye etti. Kitabı okuyacağız. Kendisi mutlaka okumuştur. İçinde bir şeyler var ki bize öneriyor" diye konuştu.

Haber Ara