Dolar

32,3712

Euro

35,0018

Altın

2.326,08

Bist

9.096,54

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otelinin bulunduğu sokak trafiğe kapatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta kaldığı otelin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Otelin bulunduğu sokak trafiğe kapatıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-18 10:17:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otelinin bulunduğu sokak trafiğe kapatıldı


Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurul toplantılarına katılmak üzere New York'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, New York'ta perşembe gününe kadar kalacağı 5'inci Cadde üzerindeki Peninsula Oteli'ne yerleşti. Erdoğan'ın kaldığı otelin çevresinde polis tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı. Otelin bulunduğu sokak trafiğe kapatıldı.

ERDOĞAN'A 5 BAKAN EŞLİK EDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a New York ziyaretinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve AK Partili bazı milletvekilleri eşlik ediyor. New York'a, gelen Türk heyetinde çok sayıda üst düzey bürokrat da bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığına bağlı özel 'CAN' uçağıyla New York Kennedy Havalimanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı, JFK Havaalanında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ve eşi Başak Yalçın ile diğer yetkililer karşıladı.

NEW YORK'TA ERDOĞAN'IN YOĞUN GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Birleşmiş Milletlerin karşısında yer alan yeni Türkevi binasının temel atma törenine de katılacak. Erdoğan, ardından New York'ta, İslam İşbirliği Teşkilatının Rohinga Temas Grubu toplantısına katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurulun ilk gününde, BM Genel Kuruluna hitap edecek ve ardından devlet başkanları ve hükümet sözcüleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Erdoğan'ın, aynı gün BM Genel Sekreteri tarafından düzenlenecek öğle yemeğine katılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, çarşamba günü akşam saatlerinde ise ABD Başkanı Donald Trump ve eşi tarafından verilecek davete katılması ön görülüyor. New York'ta bulunacağı süre içerisinde ABD Başkanı Donald Trump dahil, bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştirecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li yatırım ve iş çevreleri ve kanaat önderleri ile bir araya gelecek.

Erdoğan, perşembe günü ABD ziyaretinin son gününde, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından organize edilen programda, ABD'deki Türk ve Müslüman toplumu ile bir araya gelecek. Erdoğan'ın, ayrıca Yahudi kuruluşu temsilcileriyle de bir araya gelmesi, çeşitli medya kuruluşlarına mülakatlar vermesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, perşembe günü akşam geç saatlerde Türkiye'ye hareket etmesi planlanıyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara