Dolar

32,3776

Euro

35,0297

Altın

2.326,46

Bist

9.142,40

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her yeri açsak da dünyayla irtibatımız kesik olacağı için anlamsız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, 'Çalışmaları süren yerli aşımız hazır hale gelene kadar yurt dışından aşı tedarikini sürdüreceğiz.' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-15 20:20:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her yeri açsak da dünyayla irtibatımız kesik olacağı için anlamsız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençlerimize, üzerinde 2053 vizyonlarını inşa edebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye'yi miras bırakmakta kararlıyız." dedi.

‘Yerli aşı hazır hale gelene kadar tedarik yurt dışından '

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye'ye diz çöktüremeyeceklerini görenlerin, diplomasi ve ekonomi alanında yoğunlaştırdıkları kuşatma çabalarını reform gündemimize hız vererek boşa çıkardık. Türkiye'yi salgınla birlikte hızlanan yeni küresel siyasi ve ekonomik düzende hak ettiği yere çıkarmakta kararlıyız. Ülkemizin hayrına olan her iş gibi reformlarımızı da kör bir husumetle sabote etmeye çalışanları milletimizin takdirine havale ediyoruz. Birçok ülkede görülen sıkıntıların, tedarik zincirindeki aksaklıkların ve güvenlik zafiyetlerinin hiçbirine Türkiye'de şahit olunmadı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli aşı hazır hale gelene kadar yurt dışından aşı tedarikinin sürdürüleceğini söyledi.

Erdoğan, "(Kovid-19) Bugün itibarıyla yapılan aşı sayısı 11 milyon 500 bine ulaştı." diye konuştu.

‘Gelir kaybı desteği'

Erdoğan şunları kaydetti:

"Gelir kaybı desteğine yapılan başvuruların 975 bine yakını onaylandı, ciro kaybı desteğiyle ilgili başvuruların değerlendirmesi sürüyor. Bu yıl üreticilerimize yapacağımız tarımsal destek ödemesi tutarı 24 milyar liradır."

‘Ülke içinde her yeri açsak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 tedbirlerine ilişkin, "Şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık. Tedbirlere özellikle uyulmasıyla, ilgili denetimleri daha sıkı şekilde yürüterek süreci yakından takip edeceğiz. Vaka, ağır hasta ve vefat sayılarını belli bir rakamın altına düşürmemiz gerekiyor. Aksi takdirde biz ülke içinde her yeri açsak, dünyayla irtibatımız kesik olacağı için bu bir anlam taşımaz." dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara