Dolar

32,5676

Euro

34,6759

Altın

2.491,76

Bist

9.524,59

Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 zirvesi öncesi Merkel'le görüşecek

Almanya'nın Hamburg kentinde cuma günü başlayacak olan G-20 zirvesi öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüşecek.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-05 18:11:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 zirvesi öncesi Merkel'le görüşecek

Almanya Başbakanı Merkel, G-20 zirvesi öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanla biraraya gelecek. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme saatinin tam belirlenmediğini, ancak görüşmenin zirve öncesi olacağını açıkladı.

Merkel Erdoğan görüşmesinin Merkel-Trump görüşmesinin ardından yapılması bekleniyor. Merkel, ABD Başkanı Trump'la perşembe akşamı saat 18'de buluşacak. Hükümet sözcüsü Seibert, görüşme talebinin Türkiye tarafından geldiğini söyledi. Görüşmeye son zamanlarda iki ülke arasında yaşanan gerilimin giderek tırmanması neden gösteriliyor. Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da Türk vatandaşlarıyla buluşmasını 'zaman uygun değil' diyerek, geri çevirmişti.

Başbakan Merkel, yarın piyasaya çıkacak olan haftalık “Die Zeit” gazetesine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'ye yönelik bazı mesajlar verdi. 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mesajınız var mı' sorusuna Merkel şöyle yanıt verdi: Bizim Almanya'da yaşayan Türkiye kökenli insanlarla birlikte iyi yaşamamız benim en büyük arzum. Bu milyonlarca insan Almanya'yı yurt edindi ve herkes gibi onların da eşit şanslara sahip olması gerekir. Bunun yanında Türkiye ile akıllı ilişkiler arzu ediyorum, her ne kadar sorunların üstüste yığıldığını ve bizim birçok şeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan farklı gördüğümüzü biliyor olmama rağmen. Ama bunun için bir Almanya Başbakanı olarak Deniz Yücel ve öteki gazetecilerin serbest bırakılmasını istemekten de vazgeçmem, tam tersine.

Haber Ara